Slavna Greta Garbo voljela je tanke obrve

Nekad je bilo moderno čupati, odnosno oblikovati obrve da izgledaju poput tanke crte izvučene olovkom, pa mnoge žene generacija 50+, koje su godinama pincetom napadale svoj slavoluk iznad oka i otvarale pogled, danas imaju problem jer su obrve rijetke, a dlačice su prestale rasti. Mnoge su riješile problem trajnom šminkom, jednostavno su ih dale tetovirati na mjestu gdje su nekad rasle.

No, estetski kirurzi imaju način da na mjestu dlake ponovno bude dlaka, a metoda je, naravno, presađivanje, odnosno transplantacija kose.

Dakle, transplantacijom kose u područje obrva dobiva se, kažu liječnici, prirodan izgled, a presađene dlačice vrlo često nastave rasti odmah nakon zahvata, koji se izvodi pod lokalnom anestezijom i bezbolan je.

Folikularne jedinice s dlačicama uzimaju se sa zatiljka glave, jedna po jedna i usađuju u obrvu. Nakon zahvata nije potrebno nositi zavoje, flastere ili neku drugu vrstu zaštite. Iz presađenih korijena počinju izrastati dlačice u roku od 15-16 tjedana, a rezultat je, kažu, trajan. Ovakve zahvate izvode i liječnici estetske kirurgije i u Hrvatskoj.

Danas je u modi prirodan luk, no one koje su čupale obrve u tanku crtu ne mogu ga postići bez intervencija…

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here