Riječke kreativke i jedan kreativac osmislili su posebnu slikovnicu, u kojoj će se mnogi prepoznati, jer su i njoj i njihove priče. Riječ je o slikovnici “DISASTER, dijagnoza modernog biznisa”, kojom autori poručuju: ‘ajmo se smijati jer nam smijeh još nisu oduzeli. Smijte se! Zasad se još ne oporezuje! Knjiga DISASTER, dijagnoza modernog biznisa namijenjena je samo blistavima i hrabrima. To je knjiga koja otvara oči i ukazuje kako nije vrlina biti nesretan, kako ne valja robovati pravilima, sustavima i kako treba vrednovati igru i kreativnost.

Da, čak i u ozbiljnom poslovanju. Pogotovo u ozbiljnom poslovanju, jer djeca svoju igru shvaćaju potpuno ozbiljno. Ova slikovnica za biznismene napravljena je kao preobražaj surove i nepotrebne ozbiljnosti u jednostavnu igru, kao protuotrov današnjem stanju poslovnog svijeta, kao vapaj za promjenom. Autori su potrebno iskustvo prikupljali desetljećima, u domaćem i međunarodnom biznisu, u okruženju koje je preplavljeno nebitnim informacijama, lažnim vijestima, ljudskom glupošću, neviđenim pritiskom na naše ponašanje i našu moralnost.

Zamisao i kasnije koncept proizašli su od neumornih ženskih snaga Crocona, Linde Poščić Borovac i Ane Zoričić, a onda su se kreativnom timu pridružili Veronika Uravić Čolak i Zoran Krušvar koji su pomogli oživjeti ovu ilustriranu, ponekad brutalnu, istovremeno za krepat –smiješnu knjigu za poslovne i sve druge ljude.

Važna je napomena da ona nije za osjetljivog čitatelja. U njoj se secira stanje poslovnog svijeta posljednjih godina i svih koji mu pripadaju, kroz koncept klinike (PM Clinic) za liječenje poslovnjaka puklih k’o kokica od svega s čim se dnevno bore te taj svijet pokušavaju „izliječiti“.

U knjizi autori postavljaju pitanja koja ukazuju na ključne probleme suvremenog poslovnog svijeta. Zašto je srž posla zarobljena neprekidnom paradom formulara, upitnika, predugačkih ugovora? Zašto trošimo 15+ godina u obrazovnom sustavu koji nas ne priprema za život? Zašto neodgovorne lijenčine plaćamo pravim novcem kad je njihov rad lažan? Zašto odnosi između poslovnih partnera sve više izumiru i nečija riječ sve manje znači? Zašto sve kompliciramo umjesto da pojednostavljujemo? Zašto smo zaboravili slušati?

Mnogi će prepoznati priče koje ova knjiga donosi i naći će se u mnogima jer su to i vaše priče, ali ‘ajmo se zajedno smijati tome jer nam smijeh još nisu oduzeli. Smijte se! Zasad se još ne oporezuje!

“Boreći se sa stanjem posla i svijetom u kojemu živimo i radimo neuništivim duhom, smijehom i pozitivom, ostajemo optimistični i puni nade da može biti bolje (jer je nekad bilo!) pa kroz slikovnicu pružamo i živopisne savjete, dašak perspektive i pokoju inspirativnu priču o onim dobrim poslovnim ljudima, baziranu na našim stvarnim poslovnim partnerima koji nam uvijek daju snagu za dalje”, ističe Linda Poščić Borovac.

Slikovnica zapravo kroz akronim DISASTER uvodi najčešće „dijagnoze“ suvremenog biznisa, ali i preporuke za njihovo liječenje uz pomoć „medicinskog tima“ PM klinike. Metaforički i duhovito opisuje zapravo problematične „tipove“ s kojima su se njeni autori susreli tijekom dugogodišnje poslovne karijere.

Knjiga je izašla u dvije naklade, na hrvatskom i engleskom jeziku. Poklonite slikovnicu sebi, poslovnim partnerima, zaposlenicima, prijateljima, svakome tko cijeni pronicljivost, dobru zezanciju i pomaknute koncepte. Više možete saznati na www.pmclinic.hr

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here