Već nekoliko dana čitam i slušam, malo jednu stranu, pa malo drugu stranu. Trebamo paziti, ovo će nas ubiti… Onda druga strana: “Ovo je sve namjerno napravljeno, panika, sve je ovo zbog ekonomije i farmaceuta…” Znate što? Nije me briga! Uopće. Koliko sam se informirao i pročitao do sada od osoba koje su cijele svoje živote posvetili medicini, epidemiji i istraživanju, neki su mi i jako dragi prijatelji, moje mišljenje je da ovo nije nitko namjerno napravio kako bi uništio ekonomiju. No, moguće je da je virus krenuo zbog nemara, to je druga stvar. Zapravo, siguran sam da je zbog ljudskog nemara.

Zbog moje bolesti Spinalne mišićne atrofije tipa 2 spadam u visokorizičnu skupin. I da, nije mi uopće svejedno. Ustvari, otkad je krenula velika epidemija u Italiji, jako me strah. Godine 2009. završio sam na intenzivnoj njezi i respiratoru baš zbog pluća, a nije bio Covid – 19. Zato ne želim ni misliti što bi bilo da se zarazim.

Janova majka svaki dan ide na posao i strahuje da mu ne donese virus jer one je u rizičnoj skupini… (FOTO: Facebook)

Moja mama svaki dan odlazi na posao, strahuje da ne pokupi virus jer će ga donijeti u kuću, a neće ni znati. Tada će i mene zaraziti! Nije ovo bezazlena stvar! Zar mislite da su znanstvenici potplaćeni i da nas muljaju? Nemojmo se miješati u njihov posao, kao što se ni oni ne miješaju u naš! Nemojmo biti prepametni u ovakvim situacijama! Krizni stožer i ministar Beroš rade odličan posao i mislim da su puno vremena već kupili do sada.

Zbog moje bolesti Spinalne mišićne atrofije tipa 2 spadam u visokorizičnu skupinu. I da, nije mi uopće svejedno. Ustvari, otkad je krenula velika epidemija u Italiji, jako me strah…

Virus je jako opasan za rizične skupine, to trebamo svi shvatiti. Nije ovo gripa. Kod gripe ljudi već imaju stvoren imunitet, a rizične skupine se cijepe. Covid – 19 se prvi put pojavljuje i zato ako smo u kontaktu sa zaraženima, dobit ćemo virus. Zato se ne smijemo neodgovorno i nemarno ponašati. Oni koji moraju u izolaciju, neka je odrade. Ako slučajno ima koronavirus u sebi, a ostao je u kućnoj izolaciji, spasio je nečije živote. Možda moj. Stav – nije to ništa, lako ću to preživjeti, da možda ti hoćeš, ali ćeš nekome prenijeti virus tko to neće preživjeti. Svi mi u kući imamo i bake, djedove i osobe koje su rizične.

Nemojmo odmahivati rukom na upute nadležnih i misliti samo na sebe. To je sebično! Jer takvim nemarom samo ugrožavate rizične skupine, u koje i ja spadam. Zato me to jako ljuti! Čak mislim da su mjere preblage, ali zato svi mi može učiniti da se širenje virusa zaustavi. Zajedno!

Na Stav “nije to ništa, lako ću to preživjeti…” mogu reći – da možda ti hoćeš, ali ćeš prenijeti virus nekome tko neće preživjeti. Svi mi u kući imamo i bake, djedove i osobe koje su rizične…

Svima nama je danas u ovo doba nešto otkazano, svi smo frustrirani i nervozni, ali ovo je tek početak! Zato, budimo strpljivi i odgovorni, zatvorimo se u kuće, jer ćemo samo tako što prije vratiti život u normalu! U kući sam i ne idem nigdje, a vjerojatno neću još van. Ali moramo svi surađivati i napraviti karantene i kontakte svesti na mikrominimum. Moje razmišljanje mogu i mediji podijeliti. Bit će mi drago ako ovo podijeli što više ljudi, jer će se javnost možda i više osvijestiti.

Hvala vam svima!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here