Otilija Laković, vizažistica

Mnoge žene u zrelim godinama pitaju se kako urediti obrve kada postanu nevidljive, raščupane i bez forme, a da to ne bude neki radikalan i skup zahvat poput iscrtavanja obrva, što je jedna vrsta tetovaže. Svijet ljepote prije nekoliko godina okreće se drevnoj metodi azijskih žena koje su vještim baratanjem koncem čupale obrve i dlake na licu. Ta tehnika nazvana threading (thread engl. konac), postala vrlo popularna, a cijenom je pristupačna.

Ništa nije preciznije od čupanja obrva koncem. Dlačica se čupa iz korijena, a koncem se zahvaća cijeli niz, pa postupak kratko traje. Koncem se zahvaćaju i najsitnije, gotovo nevidljive dlačice na koje možda ne obraćate pažnju. To su dlačice s vanjske strane obrva koje se moraju počupati kako bi se obrva savršeno oblikovala. Čupanje i oblikovanje obrva koncem u kombinaciji s bojenjem daje savršeni rezultat. Bojanje profesionalnim bojama za obrve, a one su, valja znati, sasvim drugačije od boja za kosu, postiže se punoća obrve, prekrivaju se sijede ili suviše svijetle obrve. Ovisno o tome koliko je dlaka u obrvama tamna, boja drži do tri tjedna te se postupno ispire.

Otilija i Karla čekaju vas u svom studiu u Importanne centru kod Glavnog kolodvora

Za zrele žene, ali i sve druge, uredne obrve su jako važne za cjelokupni dojam lica. S godinama obrve nerijetko postaju rupičaste i rijetke, a luk se spušta prema oku. Threadingom se postiže da se i sam kapak vizualno podigne i tako djeluje kao nekirurški, sasvim prirodan facelifting.

Ako ste za naš studio doznale čitajući ovaj članak, recite nam to i dobit ćete poput od 20 posto! Čekamo vas i znamo da ćete iz našeg salona izaći sa smiješkom na licu…

Osoba koja nije za to educirana teško bi mogla sama urediti obrve koncem. Više je rezloga. Pincetom koju svatko ima u svom kozmetičkom priboru mogu se počupati dlačice koje strše, ali se ne mogu pokupiti sve, pa i one najsitnije dlačice, a sasim time ne mogu se postići ravne i precizne linije kao što se to čini koncem. Mnogi nemaju ni tako dobar vid pa bi počupali i ono što ne treba. Potezi ukrštenim koncem ne uzrokuju alergije i iritacije kože jer čupaju samo dlačice, za razlikuod nekih drugih metoda kojima se oštećuje koža, poput npr. skidanja dlačica voskom.

Obrve prije i poslije threadinga, odnosno oblikovanja koncem

Budući da se koncem izvlači svaka dlačica nema zaostalih koje možda niste vidjeli. Threading omogućuje potpunu kontrolu nad dlačicama, pa browisti, kako su u engleskom slangu nazivaju majstorice i majstori za obrve, mogu biti vrlo precizni u oblikovanju. Ova jednostavna, a efikasna tehnika dostupna je većini ženi jer nije skupa, pa se oblikovanje i bojanje obrva može obaviti za manje od 100 kuna.

U našem Studiu za Threading&Make up KAOTY, u zagrebačkom Importanne centru (Pothodnik kod Glavnog kolodvora), nije potrebno naručivanje. Dakle, jednostano dođete kad imate vremena ili obavljate usput neki drugi posao. Cijeli postupak traje oko 15 minuta. Uz obrve, threadingom također uklanjamo dlačice s nadusnica, brade i cijeloga lica. Pronaći nas možete u samom centru grada (Importanne pothodnik) Studio za Threading&Make up KAOTY.

Ako ste za naš studio doznale čitajući ovaj članak, recite nam to i dobit ćete poput od 20 posto! Čekamo vas i znamo da ćete iz našeg salona izaći sa smiješkom na licu…

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here