U Galeriji Muzeja grada Splita otvorena je dvotjedna Prva samostalna izložba slika drage mi prijateljice, slikarice Ane Bušalić. Zašto Prva velikim slovom? Zato što to i je njena prva, samostalna izložba i zaslužila je da dobije baš takvo ime – kaže naša Ana.

Ana Bušalić, rođena je 10. rujna 1975. godine u Splitu. Završila je za dizajnericu i aranžerku, a visoku naobrazbu stječe kao profesor likovne kulture i restaurator, diplomom u klasi Gorkoga Žuvele 1999. godine.

 Splitu vodi malu galeriju likovne udruge Vis a vis. Niti sam ja neki slikarski znalac, niti se o ukusima raspravlja, reći će mnogi, ali gledajući njene slike obuzme te topao val ugode, vjetar pozitivne energije i divljenja što bojama, što pejzažima naše obale kao slikarskim objektima.

Ako je vjerovati Aninim slikama, ona dobar dio svog života provodi u raju koji je stvorila priroda u Dalmaciji. U ulju na pleksiglasu prepoznat ćete naše otoke, hvarske pejzaže i bruške vale, ali i neizmjernu pozitivu i ljubav koju odašilje naša Ana. Svi oni koji je znaju znat će da to nije nikakvo čudo, jer poznavati Anu znači poznavati njenu obitelj, poznavati ljubav i nesebičnost kojom je okružena, a sve se jasno ocrtavalo na ponosnim licima njezina supruga, njene djece, njene mame i sestre na svečanom otvorenju izložbe. Ne propustite Prvu izložbu slika Ane Bušalić u Muzeju grada Splita. Ugodite si, prošetajte izložbom i uživajte u Aninom viđenju mora i obale… Stignete to učiniti do 27. ožujka, dokad izložba ostaje otvorena… Krenite, nećete požaliti, jer ljepota s Aninih slika nahranit će vam dušu… 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here