PRAVO DOBA – Sajam za zrele generacije i ove je godine, peti put zaredom, dio zanimljive ponude Zagrebačkog velesajma. Taj jedinstveni projekt posjetiteljima će biti na raspolaganju od 16. do 18. svibnja 2019. godine, a i ovogodišnje izdanje nudi zabavu, edukaciju, rekreaciju, zdravstvene preglede i savjetovanja… Bit će, naravno, i govora o aktualnim i interesantnim temama koje se tiču življenja u zreloj dobi. Jedna od tema je zapošljavanje umirovljenika, pa će svi zainteresirani za dodatnu zaradu moći upravo na tom sajmu dobiti korisne informacije.

Nema dobnih ograničenja za dobru zabavu…

Lječilišta, toplice, zdravstvene ustanove prezentirat će svoje usluge i nuditi pogodnosti. U suradnji s izlagačima organizira se besplatni mali sistematski pregled, prilikom kojeg će se moći provjeriti stanje sluha, vida, krvnog tlaka, gustoće kostiju, razina glukoze u krvi, napraviti EKG. Dom zdravlja Zagreb – Centar, pak, “preselit” će svoje ordinacije na Zagrebački velesajam, gdje organizira sistematski pregled uz završnu konzultaciju s liječnikom.

Ulaskom u pedesete i šezdesete godine pojavljuje se dovoljno slobodnog vremena za putovanja, bavljenje aktivnostima koje su do tada bile zanemarivane uslijed roditeljskih, poslovnih i drugih obaveza. Zbog toga će na Sajmu sudjelovati i turističke agencije sa zanimljivim programima putovanja, a različite kreativne radionice možda Vas potaknu da pronađete novi hobi. Ponekad se pojavi i potreba za dodatnom njegom i upotrebom pomagala, stoga će domovi za starije osobe na PRAVOM DOBU prezentirati svoju ponudu, a tvrtke s opremom i pomagalima koja olakšavaju kretanje i svakodnevne aktivnosti će ponuditi svoje proizvode i savjetovati o njihovoj primjeni. Posjetitelje očekuje bogat, zanimljiv i edukativan stručno prateći program koji se sastoji od stručnih skupova i radionica aktivnog i zdravog starenja. Čitaonica sajma PRAVO DOBA je i ove godine mjesto opuštanja i razmjene knjiga.

PRAVO DOBA nudi obilje sadržaja…

Organizator PRAVOG DOBA je Zagrebački velesajam, a suorganizatori stručnog i popratnog programa su Grad Zagreb – Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Zaklada Zajednički put. Radno vrijeme sajma PRAVO DOBA bit će od 10 do 18 sati. Ulaz na Sajam je besplatan.

Više informacija možete dobiti na poveznicama web stranica i Facebook stranica

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here