“Većina žena u zreloj dobi pita se kako osvježiti lice, našminkati se i izgledati dobro, i to svaki dan. A opet, u životnoj smo dobi kada onako kroz naočale vidimo da su nam obrve puno rjeđe, a kada pokušamo staviti eyeliner otkrijemo da nam pola boje završi na gornjem kapku koji polako po gravitacijskoj sili pada gotovo do ruba trepavica. Možda se neka dama i uvrijedi zbog ovog uvoda i mojih iskrenih riječi, ali ovdje prvenstveno opisujem sebe, ženu godina 50+”, kaže Jasmina Puškar Kutleša, specijalistica mikropigmentacije Lingerista, certificirana za primjenu metode šminkanja long-time-linera, te Conture Make-upa za trajno iscrtavanje dlačica obrva, trajne konture, povećanje i sjenčanje usana.

Je li trajna šminka rješenje? Možda jest, ali kako skupiti hrabrosti i urediti obrve da stalno budu oblikovane i pune, a da to ne bude napadno. Ili još veća dilema –  staviti ili ne trajni eyeliner, odnosno povući crtu kao da je izvučena tušem, na gornjem kapku? Dvojba je opravdana, jer crta prekriva rub kapka, daje mu izražajnost, ali može djelovati kao šaka u oko. Takvu bojazan Jasmina Puškar Kutleša susreće kod mnogih žena zrelih godina.

Prorijeđene obrve mogu se “obnoviti” trajnom šminkom

“Ne bojte se postaviti granice svojoj mikropigmentatorici, bilo kad je riječ o boji pigmenta ili o obliku obrva. Vi ste ta koje odlučuje kako želi izgledati i ne podliježe trendovima, pa to  stavite u prvi plan. Postoje metode i pigmenti koji se mogu prilagoditi svakoj vašoj želji i dok takve ne otkrijete, ne pristajte na nikakve sugestije. Vi ste ta koja se sa svojim licem mora susresti u ogledalu i reći – da lijepa sam. Potrudite se saznati kojeg je sastava pigment koji se unosi u kožu i metoda kojom se mikropigmentacija izvodi. Vrlo bitno je vidjeti ima li u pigmentu željeznog oksida, jer on nakon tri mjeseca može promijeniti boju vaših obrva u narančasto-crvenu. To su neki detalji koji bi vam možda mogli pomoći u odluci. Vjerujte, veliko olakšanje donosi činjenica da svako jutro ne morate ponavljati neuspješnu radnju iscrtavanja”, savjetuje vlasnica Linico studia za trajni make up.

VRSTE TRAJNE ŠMINKE

CONTURE Make-up je tip trajne šminke oko usta, na obrvama i na kapcima kojim se korigiraju prirodne konture. Tanke, rijetke obrve postaju naglašenije, male oči postaju veće, a tanka usta postaju punija.

LONG-TIME-LINER je svjetski najbolja metoda CONTURE Make-upa i to potvrđuju mnogobrojne nagrade. Potvrđeno od svjetskih stručnjaka na području estetske kirurgije, dermatologa i specijalista mikropigmentacije (linergista) i naravno zadovoljnih klijenata.

Pažljivo i prirodno iscrtane obrve ukrašavaju lice

Kako pigmentacijom nastaje trajna šminka? Specijalnim uređajem unosi se u kožu ( na područje obrva, usana, i ruba gornjeg kapka) boja prirodnog mineralnog sastava koja je potpuno sigurna i ne izaziva nikakve alergijske reakcije. Za vrijeme i nakon tretmana  CONTURE Make-up metodom ne dolazi niti do krvarenja niti do plikova, jer se pigmenti ispravnim postupkom nanose samo do drugog sloja epiderme. CONTURE Make-up mora obavljati samo za to školovana i stručno osposobljena osoba – LINERGIST.

 

Kakva je tehnika trajne šminke u Linico Studio? Zahvatu pigmentacije pristupamo nakon konzultacije s klijenticom i potom obavljamo tretman, koji je potrebno ponoviti nakon 15-20 dana. Da bi se dobilo željeno stanje, ako je potrebno ponavlja se i treći put i sve je to uključeno u cijenu tretmana. Ukupna trajnost CONTUR Make-upa je individualna i ovisi o tipu i metabolizmu kože, ali prosjek je od dvije do pet godina. Kada pigmentacija izblijedi radi se osvježenje boje.

OČI Pigmentiranje izrazito osjetljivog donjeg i gornjeg ruba kapaka naglašava izražajnost očiju. korištenjem uređaja za precizno pigmentiranje Turbo-liner, pigment boje prodire do drugog sloja epiderme, u kojoj nema živaca i krvnih žilica. Implantiranje rubne linije na kapcima traje otprilike 60 minuta.

OBRVE Obrve često rastu nepravilno ili se stalnim čupanjem prorijede. Bojanje je samo kratkotrajno rješenje, budući da je život dlačica četiri tjedna. Tu je primjena Conture Make up upravo idealna. Prethodno točno izmjerena linija obrva ocrtava se različitim tonovima boje kako bi se postigao sasvim prirodni izgled.

U povodu Međunarodnog praznika žena, 8. ožujka, Linico Studio poklanja svim ženama 50+ – 20 posto jeftiniji tretman po njihovu izboru. 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here