Muzej za umjetnost i obrt u suradnji sa studentima Tekstilno-tehnološkog fakulteta iz Zagreba organiziraju dobrotvornu akciju za podršku Udruzi Krijesnica koja pomaže djeci oboljeloj od malignih bolesti i njihovim obiteljima. Riječ je aukciji na kojoj će biti ponuđeni unikatni ruksaci koje su za tu prigodu izradili studenti, koja će se zbivati u petak, 30. studenoga, od 19 sati u prostoru Muzeja za umjetnost i obrt, Trg Republike Hrvatske 10. Aukciju će na svoj zanimljiv i šarmantan način voditi hrvatski pijanist svjetskog glasa Matej Meštrović.

Rupičastim mesh platnima, zvanima baneri, koje Muzej za umjetnost i obrt koristi za promociju muzejskih izložbi na svojoj fasadi, MUO i studenti Tekstilno-tehnološkog fakulteta dali su novu dimenziju. Banere koji nakon završetka izložbi predstavljaju svojevrsni otpad, MUO je, na inicijativu ravnatelja Miroslava Gašparovića, ustupio Tekstilno- tehnološkom fakultetu iz Zagreba te pod mentorstvom izvanredne profesorice Pauline Jazvić i asistentice Ivane Mrčela pozvao studente na kreativnu suradnju korištenja “starog”“ kako bi se stvorilo “novo”.

Na kolegiju Kreiranje odjeće tijekom ove akademske godine, reciklaža starih banera postala je izazov studentima Alison Ivašić, Andrei Motušić, Dariji Breški, Dominiku Brandibuur, Hani Matić, Jeleni Obadić, Josipi Hančar, Miji Popovski, Mihaeli Juraković, Petri Grgić, Frani Šoša, Emi Kovačić, Dini Dujiću, Vjeri Salopek, Miji Kovač, Ivi Hita i Emi Marković Imbrija .

Na aukciji, koju će voditi svjetski pijanist Matej Meštrović, bit će ponuđeno 17 ruksaka koje su studenti TTF-a dizajnirali od starih banera MUO-a

Sav prihod od prodaje ovih jedinstvenih ruksaka namijenjen je Udruzi Krijesnica, konkretno za podmirenje režijskih troškova za tri stana u kojima borave obitelji s djecom oboljelom od malignih bolesti tijekom njihova liječenja, a čije je stalno prebivalište izvan Zagreba. Studenti i nastavnici TTF-a te djelatnici MUO-a, u okviru svojih mogućnosti, na taj će način pomoći oboljeloj djeci i njihovim roditeljima u najtežim životnim trenucima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here