Svaki grad ima bezbroj lica, a čovjeku se često u svakodnevnom, brzom ritmu čini da vidi uglavnom samo jedno. Ponekad možda ne vidi ni to jedno jer opterećen brigama ne zapaža ništa oko sebe. No, treba predahnuti. Treba sebi pokloniti malo ljepote. Treba pogledati oko sebe… U Zagrebu, na primjer, možete sljedeće tri subote, 10. 17. i 24. studenoga, s početkom u 19 sati, krenuti u zanimljivu i neobičnu – Šetnju s Kolumbinama. Jedinstvena je to šetnja, a zapravo hodajuća kazališna predstava, u kojoj Kolumbine pitaju: “Nismo li po želji sve što nam se hoće?! Služavke, kraljice, majke, carice, slikarice, pjesnikinje, klaunese, znanstvenice, čarobnice, svjetske krasotice!”

Riječ je o događanju koje potpomaže Turistička zajednica grada Zagreba i tijekom kojega možete doživjeti grad na drugačiji način. Šetnja s Kolumbinama je izvedbeno-interaktivna, kostimirana i edukativna tura, tijekom koje se sat i pol posjetiteljima nudi pregršt razigranih i veselih glumačkih izvedbi temeljenih na hrvatskoj kulturnoj i umjetničkoj baštini iz područja književnosti, kazališta i filma… Šetnja je, dakle, protkana povijesnim činjenicama i legendama djelomično vezanim uz znamenite zagrebačke lokacije kroz koje se prolazi. Ulična predstava koja teče od lokacije do lokacije, a početna joj je točka Zdenac života kod Hrvatskog narodnog kazališta, odigrava se na hrvatskom jeziku. Likove Kolumbina izvode glumice s iskustvom rada u kazalištu, na filmu i televiziji. Autorica projekta je glumica Irena Matas, koja je u posve drugačijem turističkom projektu, koji nije namijenjen samo strancima, ponudila drugačiju sliku i spoznaju Zagreba. Šetnja s Kolumbinama šarmantni je spoj pjesme, plesa i komedije…

Obavezne su prethodne rezervacije i kupovina ulaznica putem maila kolumba.tours@gmail.com Cijena šetnje za djecu stariju od 12 godina i odrasle uz popust od 20 posto je 104 kune, za djecu od 6 do 12 godina uz popust od 20 posto iznosi 72 kune, dok je za djecu do 5 godina Šetnja s Kolumbinama besplatna.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here