Mirja Vasić

London je jedan od najljepših europskih gradova, bogate povijesti, pun znamenitosti, poslovni centar svijeta i odlična city break destinacija. Putovanja i očuvanje tjelesne forme najčešće ne idu jedno s drugim, pogotovo kad putovanja povezujemo ili s poslom i povećanim stresom ili s potpunim opuštanjem i uživanjem, što često znači i znatno više hrane. Nije ni čudo što se s odmora vraćamo s nekoliko kilograma viška. No zašto izlazak iz svakodnevne rutine ne bi iskoristili za vlastito zdravlje? Ne mislim da je potrebno odricati se ičega, samo možda malo paziti na umjerenost i dok smo na putu uključiti vježbanje.

Naravno, i kod kuće se teško natjeramo ići u teretanu, ali upravo zato na putovanju možemo eksperimentirati s nekim novim treninzima i načinima vježbanja. Opustite se, budite svoji, u gradu od 12 milijuna ljudi nikoga nije briga koliko ste crveni u licu, znojni, zapuhani, što imate na sebi i kako vam ide. Ovo su neka od najboljih mjesta u Londonu u kojima možete uplatiti pojedinačne satove.

BARRY’S BOOTCAMP, London West, SW1, Central i East

Često nazivan najboljim treningom na svijetu, ovaj je način vježbanja postao jedan od najpopularnijih kako među hollywoodskom elitom tako i među onima kojima treba dobro znojenje. Riječ je o treningu koji kombinira trčanje i vježbe snage, a koncipiran je tako da se svakih 10 minuta odvija izmjena. Birate sami želite li krenuti s trčanjem ili s vježbom, a vjerujte, čak i ako niste ljubitelji trčanja, ovo će vas oduševiti. Treneri su izrazito dragi i objasne vam cijeli koncept čim dođete, a sami, uz njihove sugestije, birate tempo kojim ćete raditi. Prilikom rezervacije birate koji dio tijela ili cijelo tijelo želite vježbati, a kažu da se gubi i do 1000 kalorija po satu koji vam proleti u trenu jer je izrazito dinamičan. Cijena treninga je 25 funta.

FLY LDN, 24 Creechurch Lane, London

Ako želite probati jogu u jednom od najsmirenijih studija u Londonu, ovo je izbor za vas. Vježba se odvija ispred velikog platna na kojem se projiciraju slike iz prirode kako biste imali dojam da ste npr. pokraj rijeke ili u šumi, a ne u centru grada. Fly nudi nekoliko različitih satova joge u trajanju od 45 do 75 minuta, a možete birati između početničkog i naprednog tečaja. Cijena je 10 funta za prvi sat, a besplatno možete povesti i pratnju za vježbanje.

PSYCLE, Mortimer street, Canary Warf,Shoreditch, Clapham

Ako želite kratku a učinkovitu vježbu, ovaj butik studio nudi spinning trening od 35 minuta. Satovi su visokog intenziteta te odlična kombinacija kardio vježbi s onima za toniranje i jačanje muskulature. Spajajući brzinu sa snagom, a koreografiju s laganim utezima, vaše će cijelo tijelo biti razgibano. Gotovo 90  posto treninga odvija se na posebnom biciklu za spinning, a na ulazu dobijete i adekvatne tenisice koje se zakače na pedale kako bi se osiguralo stabilno vježbanje. Oni koji prvi put posjete studio mogu bukirati dva sata po cijeni od 20 funta.

EPOCH FITNESS, Foley street 2

Epoch Fitness, smješten u samom centru Londona a dealno je mjesto za dinamični reformer pilates. U malom studiju trening je poprilično personaliziran a kombinira vježbe snage, kardio i yogu. Posebna metoda ovog studija spaja rad na snazi i kondiciji mišića pomoću terapeutske metode. Ovaj tip pilatesa jedan je od najboljih načina za poboljšanje kardiovaskularne snage jer zazivajući veće grupe mišića, vaše srce i pluća se jačaju kako bi se adaptirali. Cijena jednog sata je 26 funta, a ukoliko uplatite dva – 20 funta .

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here