Mirja Vasić

Dolaskom hladnijih dana, a zasićene mirisom kokosa, Coppertona i ljeta, često poželimo promijeniti parfem. Rujanski noviteti ove su godine u znaku su mirisa ruže, a ovo su neki od najboljih novih parfema koji su upravo pristigli ili će krajem mjeseca zasjati na policama.

DIOR JOY

Nakon punih 20 godina, francuska modna kuća izbacila je na tržište novi parfem pod imenom Joy, čiju kampanju krasi lice mlade, Oscarom nagrađene glumice Jennifer Lawrance.

Riječ je o vrlo nježnom parfemu na bazi ruže i jasmina, s notama bergamota i mandarine. Mnogi mu zamjeraju ne profinjen izgled bočice i nedovoljno karaktera, uspoređujući ga s Chanelovim Allurom, ali riječ je o laganom, dnevnom parfemu simpatičnog karaktera koji će sigurno naći svoju publiku.

GUCCI BLOOM NETTARE DI FIORI

Gucci je polučio veliki uspjeh svojim slatkastim parfemom Bloom, tako da ne čudi što je ovo već druga inačica uspješnog prvijenca.

Nattare di fiori mračnija je i senzualnija verzija s notama ruže, đumbira, osmantusa i pačulija. Intenzivan, senzualan i ženstven, ovo je miris koji dugo ostaje na koži.

 

CALVIN KLEIN WOMEN

Nakon niza parfemskih hitova, Calvin Klein nastavlja u istom laganom, osvježavajućem tonu, predstavljajući moderan i sladak, “mekan” parfem. Mirisom dominiraju eukaliptus, crni papar, bergamont,grejp i limun, dok srednje note parfema nose cvijet naranže,magnolija, jasmin, malina i čaj.

 

 

TOM FORD LOST CHERRY

Kao i svi Tom Ford parfemi, ovo je izrazito snažan miris punog tijela. Kontrastan je, s jedne strane zaigran i s mirisom na bombone a s druge strane svjež i sladak. Kombiniraju se mirisi trešnje, sirupa griota i gorkog badema s svježim notama turske ruže i jasmina.

U srcu parfema tu su i mahuna tonke te peru balsam, zelena biljka od koje se rade najfinija eterična ulja.

 

MIU MIU FLEUR D ARGENT

Drugo izdanje parfemskog prvijenca talijanske modne kuće u svojim notama odmiče se od ljiljana kao glavne mirisne karakteristike parfema i okreće se tuberozi.

Intenzivan miris bijele tuberoze izbalansiran je mošusom i pačulijem.

 

 

CARTIER CARAT

Nos koji stoji iza novog Cartier parfema je Mathilde Laurent, koja je u bočici htjela dočarati energiju dijamanata. Carat je opisan kao cvijet pun života, eksplozija ugode i svježine s molekulama sreće napunjenim energijom kristala.

Kako bi uspjela u svojoj viziji mirisa, Mathilde je imitirala optički fenomen koji nastaje prilikom prolaska svjetla kroz dijamant-difrakciju boje. To je napravila spajanjem cijelog spektra duge preko cvijeća, pa u parfemu nailazimo na ljubičicu, ljiljan, ylang ylang, narcis, tulipan i zumbul.

 

LOUIS VUITTON ATTRAPE REVES

Ime ovog parfema označava hvatača snova, kao što novi parfem francuske modne kuće želi uhvatiti svaki vaš čarobni osjećaj prolaznih trenutaka. Svježi miris sa začinskim notama pun je bergamota, đumbira, ličija, božura, turske ruže, cvijeta kakaovca i pačulija. Glavnom nosu Luis Vuitton kuće, Jasquesu Cavallieru Bellertrudu glavna inspiracija za ovaj parfem bila je staza zvijezda padalica pa je riječ o jednom vrlo romantičnom i nježnom, ali karakternom parfemu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here