Jadranka Olivari Jirasek

“Plaše li vas godine?”, upitala je jedna novinarka glumicu koja se približava pedesetoj. Njezin odgovor je bio utoliko zanimljiv jer je odgovorila kako, zapravo, ne zna čega bi se trebala plašiti, ali i da nema formulu kojom bi baš trebala biti jako sretna što stari. S obzirom da je glumica, posve je razumljivo da s godinama, što je holivudski sindrom, više ne može glumiti uloge mladih djevojaka. Nažalost, kao u Hollywoodu, tako ćete i kod nas rijetko u filmovima ili kazališnim predstavama naići na teme u kojima mogu naći posla glumice upravo tih, zrelih godina.

Odavno sam “apsolvirala” da zbog svoje dobi kao blogerica u našoj sredini  nisam baš zanimljiva. Odnosno, zanimljiva sam medijima isključivo zbog svoje dobi, a zbog onog sto radim, baš i ne previše. Istina, nisam “ovisna” o Hollywoodu i bez straha biram sama svoje poslove. I fotografije.

uživajmo. U društvu, u uspomenama, svemu što smo doživjele. O onome što smo vidjele, naučile. O sebi. I drugima…

Tako sam ovih dana na instagramu objavila jednu fotku crnih cipelica, koje, kao svaka žena, nisam imala strpljenja isprobavati doma. Zato sam odmah to učinila u automobilu. Bez straha, nisam učinila niti jedan prekršaj. Samo sam se našalila. I podijelila svoju radost. Nove cipelice. Tko bi im odolio. I onda tuš! Komentar. Lijepe cipelice na groznim nogama. Pa na takvom mjestu…

Otvorene sandale nisu samo za mlade noge…

No, dobro. Svatko ima pravo na svoje mišljenje. I to cijenim. A ja sam fotku objavila bez uljepšavanja. I zašto bi? Čemu skrivanje, žilica, pjegica, flekica? To sam ja. I zato bez straha, drage moje, hrabro poput slavne Anne Wintour, urednice još slavnijeg časopisa Vogue, otkrijte ruke i noge, i bez ustručavanja pokažite svoju pomalo opuštenu kožu. Zar doista mislite da su dame poput Sharon Stone imune na bore, žilice i staračke pjegice?

Ma dajte, molim vas, prestanite s tom torturom vječne mladosti. Da, mladost je lijepa. Ali svi ćemo jednog dana biti stari. Mnoge žene nisu sretne zbog te činjenice. Baš kao i ona glumica na početku posta. No, sigurna sam da će se mnoge od vas složiti kako život ne bi bio interesantan kada bi svi bili savršeno lijepi i mladi. Život je ipak jedno putovanje. Dugo i neizvjesno. Izvjesno je da ćete doći jednom u cilj. Pomalo umorne.

Slavna Anne Vintour bez ustručavanja pokazuje svoje godine

Zato uživajte. U društvu, u uspomenama, svemu što smo doživjele. O onome što smo vidjele, naučile. O sebi. I drugima. I ne pokušavajte biti drugačije. Ono što više niste. Mlade. Budite svoje. Sa svojim prekrasnim borama koje pričaju o onome što ste proživjele. Lijepo i ružno. A pokoju žilicu ili flekicu na njegovanim stopalima slobodno izložite pogledima…

Modna blogerica Jadranka s ponosom nosi svoje bore…
  • Jadrankine tekstove možete naći i na njezinu blogu koji je na ovom LINKU.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here