S godinama smo sve savladale onu lekciju o kolagenu kojega sa starenjem u koži imamo sve manje, zbog čega nestaju ona mladenačka napetost i svježina kože, a ona biva sve mekanija, sve opuštenija, sve mlohavija… U pedesetima taj gubitak kolagena postaje svakim danom vidljiviji.  Pojavljuju se nove bore, urezuju se u kožu nepovratno podsjećajući na prolaznost vremena. Koža na vratu i dekolteu posebno je osjetljiva i na njoj se godine nekako najbrže počinju vidjeti. No, postoje dobri prirodni načini da se i taj proces uspori, a koži vrata i dekoltea vrati svježina.

Prirodni dar za našu kožu

MASKA OD KRASTAVCA, JAJA I KOKOSOVA ULJA

Ljeto je i iskoristimo ponešto od zelenih blaga kojima nas daruje. Primjerice, maskom od krastavca, jaja i kokosova ulja. Potrebno je u blenderu izmiješati jedan narezani krastavac s jednim žumanjkom i žličicom kokosova ulja dok se ne dobije pasta. Nju nanijeti na očišćenu kožu vrata i dekoltea, ugodno se zavaliti, uzeti knjigu u ruke i uživati pola sata dok maska djeluje. Nakon toga, pastu s lica isprati s puno hladne vode koja će pojačati cirkulaciju. Masku nanosite jednom tjedno.

I još jedan savjet više: kokosovo ulje iznimno njeguje kožu i dobro bi ga bilo nanijeti na vlažnu kožu nakon svakog tuširanja.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here