SELECTIO Indeks žena, koji mjeri udio žena u upravama društava u sastavu indeksa Crobex, u 2018. godini lagano je porastao na 18,8 posto, u odnosu na 17,7 posto koliko je izmjereno krajem 2017. godine. Dobra je vijest, dakle, da je broj žena u upravama tvrtki porastao, pa makar iza skromnih 1,1 posto, a loša da je ukupni postotak  zatupljenosti žena na vodećim pozicijama odlučivanja i dalje iznimno loš.

Najviše je žena u upravama tvrtki Ericsson Nikola Tesla d.d. (100%), te AD Plastik d.d., Arena Hospitality Group d.d., OT-OPTIMA TELEKOM d.d. te Brodogradilište Viktor Lenac d.d. (svi 50%).


Za usporedbu, zastupljenost žena u upravama 100 najznačajnijih društava na Londonskoj burzi prema podacima The Female FTSE Board Report za 2017. godinu je 27,7 posto. Europska unija ima kao prioritet ekonomsko osnaživanje žena i poticanje njihovog rada na vodećim funkcijama. Prema zadnjim dostupnim podacima iz 2016. godine prosjek zastupljenosti žena u upravama u cijeloj EU je 23 posto.

situACIJU OSLIKAVA PODATAK DA Čak 41 posto kompanija u sastavu Crobexa I DALJE u upravama NEma nijednu ženu!

Zastupljenost žena u upravama društava sastavnica Crobexa slična je zastupljenosti žena u politici. U sadašnjem sazivu Sabora ima samo 19,9 posto žena. U znanosti, mjereno udjelom u redovitom članstvu HAZU, udjel žena je tek 9,5 posto. Postotak kompanija koje u upravama nemaju niti jednu ženu tzv. “zero Companies”, u posljednjih se godinu dana smanjio za 9 postotnih poena u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Takvih kompanija u sastavu CROBEXA je trenutno 41 posto.

SELECTIO već 12 godina trgovačkim društvima dodjeljuje Certifikat Poslodavac Partner za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima. Udjel žena u upravama društava dobitnika Certifikata Poslodavac Partner iznosi 20,7 posto. Na listi se ističu tvrtka Coca Cola HBC Hrvatska d.o.o. i Laguna Novigrad d.d. (100%), Philip Morris International d.o.o. (66,7%), JGL d.d. (57,1%) te Ciklopea d.o.o., HBOR, Pliva i Tele2 d.o.o. (50%).

Iako je trenutna vrijednost Indeksa manja nego 2015., kad je imao svoj maksimum sa 20,9 posto, dugoročni trend je rastući, te je u deset godina, od 2008. do 2018. porastao od 7 postotnih poena. Stoga vjerujemo da će se rast nastaviti.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here