I ove godine Udruga “Žene 50+” sudjeluje u događanjima na manifestaciji “Pravo doba, sajam za zrele generacije”, koja se od četvrtka, 17. svibnja do subote 19. svibnja održava u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma. To je četvrto izdanje jedinstvenog projekta u Hrvatskoj, koji nudi zabavu, edukacije, rekreacije, zdravstvene preglede i savjetovanja, ali i progovara o temama koje tište kako starije, tako i nešto mlađe generacije, a tiču se življenja u zreloj dobi. Lječilišta, toplice, poliklinike, domovi za starije osobe, tvrtke s opremom, pomagalima, dodacima prehrani, kozmetikom, turističke agencije, udruge i druge tvrtke prezentirat će svoje usluge i nuditi pogodnosti, a bogat stručni i popratni program se sastoji od niza radionica, predavanja, prezentacija, kviza, modne revije i drugih atraktivnih sadržaja. I naravno, već je postalo tradicionalno da se početak Sajma obilježava nordijskim hodanjem od Bundeka do Zagrebačkog velesajma.

Udruga “Žene 50+” ilani je na sajmu Pravo doba imala panel raspravu

A kao i na svakom sajmu, tako ni na Pravom dobu neće manjkati događanja. Organizirani su besplatni mali sistematski pregledi, odnosno provjera očnog i krvnog  tlaka, mjerenje razine glukoze u krvi, provjera vitaminsko-mineralnog statusa u organizmu, analizirat će se otisak stopala, napraviti oksimetrija i spirometrija, EKG te isprobati kineziološke vježbe za osteoporozu i savjetovati o osteoporozi, artrozi i dezinfekciji. Dom zdravlja Zagreb – Centar, pak, ponudit će uz besplatni sistematski pregled i završnu konzultaciju s liječnikom. Razni proizvodi i usluge moći će se kupiti uz popust i po promotivnim cijenama… Učenici Zdravstvenog učilišta će pružati usluge parafinske njege i masaže ruku i limfne drenaže lica, što preporučujemo isprobati.

Udruga “Žene 50+” u subotu, 19. svibnja, od 11 do 12 sati priređuje panel raspravu o životu u mirovini i potrebi da se izgradi novi identitet. Naše su gošće Lidija Orešković, koja i sa 76 godina uređuje stručne časopise te Gordana Sedmak Jednačak, koja život oplemenjuje  stvaranjem prekrasnih ogrlica…

Pripremljen je i okrugli stol o zapošljavanju i prekvalifikacijama osoba starijih od 50 godina pod nazivom “Kako se zaposliti u pedesetima – aktivna politika zapošljavanja i pokretanje nove karijere”. Razgovor će voditi predsjednica Udruge “Žene 50+” Mladenka Šarić, a uz predstavnike Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Pučkog otvorenog učilišta, u goste stižu i dvije poduzetnice koje su zahvaljujući novcu za samozapošljavanje pokrenule poslove… Okrugli stol možete pratiti u petak, 18. svibnja od 12 do 13.30 sati. Dobro ste došli, ne samo da poslušate, nego, naravno, da i pitate ono što vas zanima. Udruga “Žene 50+” u subotu, 19. svibnja, od 11 do 12 sati priređuje panel raspravu o životu nakon odlaska u mirovinu i potrebi da se izgradi novi identitet. Naše su gošće Lidija Orešković, koja i sa 76 godina uređuje neke stručne časopise te Gordana Sedmak Jednačak iz Siska, koja je u mirovinu otišla nakon višegodišnjeg mobbinga kojemu je bila izložena a svoj život u mirovino oplemenjuje slikanjem i stvaranje prekrasnih ogrlica od srebrne žice.

Pravo doba je uvijek dobro posjećeno

Atrakcija će biti i modna revija koju nose žene zrele dobi, nazvana “Tri generacije – tri gracije”, koju je osmislila Regina Jaeger, nekad poznata hrvatska manekenka i počasna predsjednica UMAH-a. Reviju možete pogledati u petak u 17 sati. Pjesma i ples obilježit će Sajam svakodnevno od 16 do 18 sati, kad će se na glavnoj pozornici predstavljati kulturno umjetnička društva, udruge umirovljenika, ali i nešto mlađe osobe, a sve u duhu međugeneracijske interakcije. I ljubitelji kvizova će doći na svoje, jer će biti i kviz pod nazivom “Znam, ali ne mogu se sjetiti”.

Dio izlagača će na svojim štandovima organizirati nagradne igre s atraktivnim nagradama: sistematski pregled za žene i muškarce u poliklinici Synlab, dva dana boravka u Domu za starije i nemoćne osobe Vitanova s punim pansionom i fizikalnom terapijom za dvije osobe, vikend program za dvije osobe u Lječilištu Reumal Fojnica, jednodnevni ulaz u wellness i Spa centru s 20 min masažom za dvije osobe u Stubičkim toplicama i organizirani jednodnevni program za jednu osobu u dvorcu Sevnica u Sloveniji. Odmor uz knjigu ili časopis i kavu Barcaffe nudi se u Čitaonici, u kojoj se može sudjelovati i u razmjeni knjiga pod nazivom “Knjigu donesi, knjigu odnesi”.

Organizator PRAVOG DOBA je Zagrebački velesajam, a suorganizatori stručnog i popratnog programa su Grad Zagreb – Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Zaklada Zajednički put. Radno vrijeme sajma PRAVO DOBA je od 10 do 18 sati, a ulaz je  besplatan. Detaljan program možete vidjeti na  poveznici

www.zv.hr/UserDocsImages/sajmovi/Pravo%20doba/Program%20dogadanja/program_pravo_doba_2018.pdf

Više informacija na poveznicama:

http://www.zv.hr/sajmovi-7/pravo-doba-65/65

https://www.facebook.com/pravodoba/

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here