Snježana Mlinarević

Najveća domaća banka HPB, vjerojatno je u samom svjetskom vrhu tvrtki po ukupnoj zastupljenosti žena, ali žene u HPB-u uspjele su osvojiti i izvršne funkcije. Vjerojatno je to i razlog što se banka s većim senzibilitetom okrenula ženskom poduzetništvu. Osim kreditiranja početnica i već stasalih ženskih biznisa, HPB u suradnji s Europskom bankom za obnovu i razvoj organizira edukaciju, radionice i prati svoje klijentice pomažući im da se umrežavaju i stječu zajedno nova iskustva i znanja. Na nedavno održanoj konferenciji “Žene u poduzetništvu” koju su organizirali HPB i EBRD zapravo smo i saznali priču o jedinoj hrvatskoj državnoj banci i ženama koja baš nije svakodnevna, a nije bila ni vidljiva na javnoj sceni. O svemu tome i prilikama koje HPB pruža ženama, razgovaramo s Antonijom Zorić, izvršnom direktoricom Sektora poslovanja s malim i srednjim poduzetnicima.

Kakve uvjete daje HPB ženama za poduzetničke aktivnosti?

HPB u suradnji s EBRD-om ima poseban program financiranja žena poduzetnica s povoljnijim kamatnim stopama u odnosu na standardnu kreditnu ponudu Banke, rokom otplate od 1 do 7 godina i bez zaloga nekretnine na kredite do 15.000 eura. Dinamiku otplate kredita HPB prilagođava poduzetnicama odnosno konkretnom projektu koji financiramo kako bismo i u tom pogledu doprinijeli njegovoj uspješnosti. Ponuda klijenticama HPB-a uključuje i pogodnosti za korištenje internetskog i mobilnog bankarstva, poslovnih kartica i ostalih naših servisa. Banka od 2017. ulaže u edukaciju poduzetnika, a od ove godine u partnerstvu s EBRD-om organiziramo savjetovanja i radionice s ciljem dodatne podrške ženskom poduzetništvu i povezivanju biznisa koji su pokrenule i vode žene.

U čemu je razlika  u odnosu na ostale banke?

HPB je kao najveća banka u hrvatskom vlasništvu iznimno zainteresirana za razvoj našeg gospodarstva i primarno orijentirana na malo i srednje poduzetništvo. Želimo postati banka s najboljim servisom poduzetnicima uključujući snažniju podršku ženama-poduzetnicama i u tome smo već dosta napravili – imamo kvalificirane zaposlenike, dostupni smo diljem Hrvatske, uveli smo povoljnije uvjete i značajne pogodnosti, nudimo cjelovit financijski ali i sve važniji nefinancijski servis koji obuhvaća dobru informiranost, umreženost i stalnu razmjenu iskustva.
.
Kako surađujete s EBRD-om? Je li taj ‘gender eguality’, za koji se ostale tvrtke tek moraju izboriti, bio razlogom jačeg uključivanja EBRD-a s HPB-om za poticanje ženskog poduzetništva?

Vjerojatno da. U suradnji s EBRD-om osigurali smo financijski paket u kojem je ženama poduzetnicama namijenjeno 2 milijuna eura što je bio uvod u HPB-ov opsežan program potpore ženskom poduzetništvu. Naš je plan da, uz kvalitetno financiranje, zajedno s partnerskim institucijama omogućimo poduzetnicama lakši ulazak u biznis, povezivanje i razvoj poslova. U travnju smo zajedno s EBRD-om organizirali konferenciju ‘Žene u poduzetništvu’ s idejom poticanja bolje povezanosti poduzetnica i otvaranja novih prilika za suradnju s institucijama koje ih mogu financirati, educirati i savjetovati. Konferencija koja je okupila više od 100 poduzetnica, predstavnica velikih kompanija i financijskih institucija pokazala je u kojem smjeru dalje trebamo razvijati suradnju.

Od 100 nezaposlenih osoba, u biznis kreće 15 žena, a samo 5 muškaraca…

Kakav je odaziv žena poduzetnica?

Iako istraživanja pokazuju da od 100 nezaposlenih osoba 15 žena odvažno krene u poduzetničku neizvjesnost dok istu odluku donese tek 5 muškaraca, poduzetnica je u Hrvatskoj još uvijek premalo što je odraz nedovoljne afirmacije žena u našem društvu. Međutim, uloga žene sve brže se mijenja te u narednim godinama očekujemo rast ženskog poduzetništva i potražnje za financiranjem njihovih projekata. Sve je značajniji udio poduzetnica u portfelju klijenata HPB-a, a upiti i interes nakon naše konferencije u travnju govore o brojnim idejama, razmišljanjima i planovima za čiju realizaciju zajedno stvaramo prilike.

Imate li neke posebne aranžmane za žene 50+ koje, ako žele ostati u svijetu rada moraju same pokrenuti posao jer nemaju šanse da se drugačije zaposle?

HPB je kreirala ponudu proizvoda i usluga namijenjenih poduzetnicama početnicama kao i etabliranim poduzetnicama, bez obzira na dob. Svim djelatnostima i zanimanjima koji generiraju novu vrijednost želimo dati priliku, naravno da pritom posebnu pažnju poklanjamo mogućnostima novog zapošljavanja. S ponosom mogu reći da uvijek tražimo i zajedno s našim klijenticama dolazimo do najboljeg mogućeg rješenja.

Na pozicijama u srednjem i višem menadžmentu omjer žena i muškaraca je 50 : 50. dosad nismo imali tako visok udjel žena u menadžmentu HPB-a. do omjera pola-pola došli smo prirodno –  temeljem naše kvalificiranosti…

Kakav je omjer žena i muškaraca u HPB-u?

Od ukupnog broja zaposlenih u HPB-u je 70 posto žena.

Koliko su žene zastupljene u srednjem i višem menadžmentu?

Na menadžerskim pozicijama koje se odnose na srednji i viši menadžment omjer žena i muškaraca je 50:50. Nikad ranije nismo imali tako visok udjel žena u menadžmentu HPB-a, a mogu reći da smo do omjera pola-pola došli prirodno, temeljem naše kvalificiranosti, a ne pridavanja pažnje spolnoj pripadnosti.

Jesu li žene jednako plaćene za isti posao koji rade u odnosu na muške zaposlenike?

U HPB-u mjerilo vrednovanja su poslovni rezultati i izvrsnost te onima koji se ističu pružaju i mogućnosti napredovanja kako u karijeri tako i financijski neovisno o spolu.

Kako tumačite veliki broj žena u Vašoj banci,  postaje li bankarstvo ženska profesija ili znatno je to više nego prije?

Banka je primarno orijentirana na pružanje poticajne radne okoline, te na stalni razvoj i motiviranost zaposlenika. Kandidate za posao i zaposlenike isključivo promatramo kroz njihovu izvrsnosti i profesionalnost te kroz vrijednosti koje naš tim i kompaniju mogu učiniti boljima i uspješnijima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here