“U mirovini sam, a od prosječne hrvatske mirovine, znamo dobro, gotovo je nemoguće  kvalitetno i dostojanstveno živjeti. Od roditelja sam naslijedila nekretnine koje su mi postale teret. Ne uspijevam više plaćati njihove troškove, a ne uspijevam ih ni prodati. Razmišljam o tome da nekretninu na moru počnem iznajmljivati turistima. Jasno mi je kako ću se registrirati na nekoj od platformi za iznajmljivanje kao što je Airbnb. No, nepoznanica mi je sve što tome prethodi, od registracije objekta za iznajmljivanje preko vođena knjiga do poreznih obveza. Ono što zahvaljujući nasljedstvu imam želim pretvoriti u izvor prihoda, a ne u dodatnu glavobolju”, napisala nam je naša draga čitateljica Sonja K. u pismu s nizom pitanja na koja ne zna odgovore, a bez njih teško joj je donijeti odluku isplati li se upustiti u rizik ili ne.

U ovom video materijalu nalaze se odgovori na Sonjina pitanja, a vjerujemo da će pomoći svima koji se bave mišlju da se uključe u turističku djelatnost. Odgovore nam je osigurala Danijela Čavlović, predsjednica Zajednice obiteljskih iznajmljivača pri HGK i vlasnica poznatog B&B Studia “Kairos” u Zagrebu. 

Uskoro slijede video materijali o tome kako nastupiti na razgovoru za posao, kako pronaći izlaz na tržište te kako raditi u mirovini. Svi materijali odgovori su na pitanja naših dragih čitateljica.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here