Snježana Tomić

Sve je počelo onim tinjajućim osjećajem nezadovoljstva i neispunjenosti. S onim blagim nemirom i grčem u želucu, koji je s vremenom eruptirao u jedno glasno i odlučno – NE. Preplašila me rutina, odjednom sam se bojala te predvidivosti, monotonije, izgubio se entuzijazam, ni u čemu na poslu više nisam vidjela izazov koji bi me inspirirao. Radila sam na “autopilotu”“. Ravna crta. Ništa…

BEZ ZADOVOLJSTVA NI SIGURNOST NIJE VAŽNA

Posao voditeljice PR-a u jednoj instituciji koji sam radila posljednjih 14 godina bio je zanimljiv i dinamičan, ali postupno je izgubio sve ono zbog čega sam ga voljela. Da, posao je pružao financijsku sigurnost, ali u jednom trenutku i to je postalo nevažno. Nisam mogla zamisliti sebe u takvom stanju i s takvim osjećajima do kraja radnog vijeka. Morala sam nešto poduzeti. I jesam. S prvim danom 2018. godine počinje novi film u mom životu. Punim 50 godina i krećem dalje s vlastitim poslom. Iz frustracije i monotonije rodio se Evolvi.

S PRVIM DANOM 2018. PUNIM 50 GODINA I okrećem novu stranicu. NE ŽELIM VIŠE ŽIVJETI S OSJEĆAJEM NEZADOVOLJSTVA, NEISPUNJENOSTI I IĆI NA POSAO S GRČEM U ŽELUCU…

I tako sam, dakle, zamorena nezadovoljstvom, prateći taj svoj osjećaj koji me vodio izvan okvira postojećeg posla, prešla na stranu slobode i neizvjesnosti. Ostavila sam posao početkom ljeta i na pragu 50-te, nešto prije kraja prosinca, otvorila Evolvi. Moj obrt, moje dijete, moja nada, moja inspiracija, moj izazov…

Evolvi je naziv koji mi je sinuo nedavno. I odmah sam ga prigrlila, jer me asocira na rast, (samo)razvoj i ispunjen život. Evolvi je moj put, na koji službeno krećem, dakle, 1. siječnja 2018., točno na moj 50. rođendan . Nije li to divna simbolika mog novog početka? S daleko više osobne slobode i vjere u sebe i svoje srce, neopterećeno strahom, sumnjom, predrasudama i mišljenjem drugih.

Inače sam diplomirana novinarka, a godinama sam radila u odnosima s javnošću. Zadnje tri godine posvetila sam samospoznaji i učila od najboljih te želim i to znanje podijeliti s drugima i pomoći im. Prije svega u rješavanju raznih blokada, uvjerenja i strahova i oslobađanju vlastitih potencijala, kroz povezivanje sa svojim izvorom, svojom dušom. Meni je u tome neizmjerno pomogla i još mi pomaže moja duhovna učiteljica, moje vodstvo Maja Matenicarska, koja je osmislila iznimno učinkovitu metodu spiritualne psihoterapije. Spiritualna psihoterapija podrazumijeva rad na sebi kako bi se ponovo svjesno povezali sa svojom biti, esencijom. A naša bit je bezuvjetna ljubav – duša.

Kad osvijestite što vas sputava napravili ste prvi korak prema promjeni

NAPOKON SLUŠAM SVOJE SRCE

Glavna djelatnost mog obrta bit će pružanje usluga savjetovanja u području odnosa s javnošću, izrada komunikacijskih strategija, održavanje radionica i treninga, kao i individualnih konzultacija, dakle ono čime sam se bavila od 2001. godine. Također bitan dio mog poslovanja bit će individualno i grupno savjetovanje u području osobnog razvoja, što je, u konačnici, meni najviše pomoglo napraviti ovaj odlučujući korak vezan za posao i postati svjesni kreator svog života.

Stoga, veselim se ulasku u svijet žena 50+. Sad sam napokon neopterećena, slušam svoje srce. Umjesto onih negativnih osjećaja koji su me doveli do promjene, sada su u meni osjećaj mira, ispunjenosti i zadovoljstva svakim proživljenim danom. Živim bez projekcija u budućnost i osvrtanja u prošlost, naučila sam biti prisutna cijelim svojim bićem u svakom danu, svakom trenutku. Jer svjesni život je istinski blagoslov. Nema više autopilota, sad sam tu. Svako dobro svima u Novoj 2018.!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here