Otilija Laković, vizažistica

Često se pitam kako žene u polarnim ili sjevernim krajevima, s temperaturama ispod 25 stupnjeva, uspiju sačuvati lice, dio tijela koji je najizloženiji niskim temperaturama. Ipak, uspijevaju, i to  brinući se da koži osiguravaju maksimalnu vlažnost koju jaki vjetrovi i niska vlažnost zraka isušuju. Kod nas srećom nisu tako oštre zime, ali jesu dovoljno hladne da je poželjno primijeniti zimski režim njege za lice. Jer, tijelo možemo zagrijati toplim kaputom ili jaknom, ali lice ne. Ono je uvijek na udaru.

MALI TRIKOVI ZA LJEPŠU KOŽU

Meni ni jedna dnevna krema nije dovoljno hidratantna. Puno sam ih isprobala i uvijek tražim nešto dodatno. Da biste svoju kremu pojačali preporučujem vam da je obogatite vitaminom E. Meni je vitamin E u tekućem stanju ili ulje vitamina E mi je uvijek pri ruci. Ulje je gusto i masno i nije preporučljivo stavljati ga izravno na lice, no idealan je dodatak kremi koju inače koristim. Može se kupiti u ljekarnama i u malim kapsulicama, pa jednu takvu ili dvije dodam kremi, izmiješam i upotrebljavam dok ne potrošim. Jednako dobro pokazalo mi se i arganovo ulje, koje nanosim navečer na cijelo lice, a ponekad dodam i kapljicu u tekući puder. Ulja svakako nanosite uvijek na vlažno lice, jer vlažna koža bolje upija.

Vitamin E saveznik ljepote…

Zimski režim za kožu ne zaustavlja se samo na dobroj hidrataciji. Koliko god neke žene imaju otpor prema tekućim puderima, oni su ipak zaštita, i to dobra, našem licu. A uz to, tekući vas puder osvježava, skrije pokoju boru… Danas su podloge, tekuće i u kamenu,  tako dobre da možete izabrati što vam odgovara i što vašoj koži daje baršunast i njegovan izgled te je istovremeno štite od štetnih vanjskih utjecaja. Čini mi se da ni jedan dio kozmetike (pogotovo ne maskare) nije toliko dobro napredovao u kvaliteti kao puderi.

NE ZABORAVITE NI USNE I RUKE

 

Malo pažnje moramo pokloniti usnama i sačuvati ih od hladnoće. Dovoljan je dobar balzam kao recimo Nivea Lip Butters, koji daje izvrsnu vlažnost tom osjetljivom dijelu lica. Dobri su i razni melemi, bitno je da usne nisu bez zaštite. Ruke možemo zaštiti rukavicama, ali ipak zašto ne zimi i njih dodatno sačuvati od suhoće.

Na tržištu je pregršt odličnih zimskih krema za ruke, a zašto ne vjerovati norveškoj formuli Neutrogenine Hand CreamPlus. Norvežani su sigurno imali razloga razviti formulu koja odbija hladnoću.

Koji su vaši omiljeni proizvodi kojima se zimi njegujete? Imate li neke svoje trikove koji su se pokazali dobri u njezi lica?

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here