Sonja Kožul

Ovih dana ponovno se uzburkala rasprava o egzodusu mladih, obrazovanih i sposobnih u zemlje u kojima se te kvalitete cijene. Nema ništa novog u tome. Samo što je predsjednica na uzletu svoje pretkampanje, izjavom o Hrvatskoj koju egzodus gura u izvanredno stanje bacila kamen u kaljužu koju nastojimo zaobići, pa se koncentrični krugovi još uvijek šire, izazivajući komentare s raznih strana. Neki optužuju, a neki se opravdavaju i tvrde kako poduzimaju sve mjere za suzbijanje negativnog trenda.

POŽELJNA BUDUĆNOST

Čak smo osnovali Ministarstvo za demografiju, mlade i socijalnu politiku, na čijem je čelu Karlovčanka Nada Murganić, diplomirana socijalna radnica i bivša ravnateljica doma za stare i nemoćne. Zaokretom u karijeri dobila je priliku baviti se bavi mladima i poticanjem njihove reprodukcije. Na stranicama njezina ministarstva može se pročitati: „Pristup mladima kao resursu podrazumijeva da se mlade promatra kao predstavnike poželjne budućnosti“ i „vitalno društveno bogatstvo.“ Također, brzopotezno su najavljene nove mjere socijalne politike kojima se proširuje krug primatelja dječjeg doplatka.

Mlade ne zanimaju socijalne naknade, nego pristojno plaćen rad

Uz sve to, skeptična sam po pitanju potrebe za demografskim resorom u njezinu Ministarstvu i prema uspjehu u njihovu radu. Dobro su poznati pravi razlozi iseljavanja: potraga za poslom, boljim primanjima i uvjetima rada, kao i društvima koja gledaju u budućnost, a ne u prošlost. Ministarstvo se bavi simptomima, a ne uzrocima iseljavanja i depopulacije. Iskreno, zaustavljanje tog trenda i nije u njihovoj mogućnosti. Oni su djelitelji socijalne pomoći, a ne reformatori društva.

A poslodavci? Što je s njima? Na zadnjem sajmu poslova u režiji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Karlovačke županije, predstojnica Područnog ureda Ivana Mehle, za lokalni KAportal izjavila je kako HZZ nije nikad lakše došao do poslodavaca koji su se došli predstaviti, a nikad teže do nezaposlenih koji će na sajam doći jer 2010. godine bilo je prosječno 12.000 nezaposlenih, a ove godine ih je 6.000. Veliki uspjeh u oživljavanju ekonomije ili nešto drugo? Glasam za  to – nešto drugo. Tražili su se radnici u proizvodnji: bravari, tokari, tkalci…, jer grade se novi pogoni, a i neizostavni konobari, kuhari i spremačice jer, invazija turista na obližnje Plitvice izazvala je pravu eksploziju izgradnje smještajnih kapaciteta u općini Slunj. A tamo ima jako malo mladih. Naime, Karlovačka županija izgubila je 8.000 stanovnika ili sedam posto u zadnjih pet godina, prema procjeni Državnog zavoda za statistiku.

Dobro su poznati pravi razlozi iseljavanja: potraga za poslom, boljim primanjima i uvjetima rada, kao i društvima koja gledaju u budućnost, a ne u prošlost. Ministarstvo se bavi simptomima, a ne uzrocima iseljavanja i depopulacije…

I dok se poslodavci žale kako ne mogu doći do traženog profila radnika, pa naklapaju kako se mladi ne smiju „školovati za burzu“ te treba promijeniti školske programe, činjenica je da mizerne plaće koje nude neće zadržati mlade u zemlji. Po riječima jednog mladog majstora, današnji poslodavci obećaju jedno, a onda u praksi počnu smanjivati iznos plaće, istodobno tražeći sve duže ostajanje na poslu. Osmosatno radno vrijeme u realnom sektoru polako iščezava u ropotarnicu povijesti, a plaće ne slijede veći angažman. Što se pak tiče ponude poslova za koje treba imati visoko obrazovanje, takvih u Karlovačkoj županiji očito nije bilo dovoljno da bi dobili prostora na sajmu poslova.

U Hrvatskoj se stariji radnici tjeraju u mirovini i zamjenjuju mlađima, koje se, pak, zapošljava na niže plaće

KRUTO RADNO ZAKONODAVSTVO

I dok je Njemačka, koja se također bori sa starenjem stanovništva, još prije desetak godina započela s programima što dužeg zadržavanja ljudi radno aktivnima, u Hrvatskoj je prisutan trend zamjene zaposlenika starije životne dobi onima mlađima, koji rade za nižu plaću od svojih prethodnika. Tako se polako dolazi do situacije da ni visokoobrazovani mladi, oni koji imaju sreće pa rade, nisu zadovoljni svojim poslom, a ni svojim životom pa iseljavaju.

Mladim obiteljima svakako treba pomoć društvene brige o djeci, dostupnost jaslica i vrtića, ali to jednostavno nije dovoljno. Umjesto da budu primatelji socijalnih mjera treba im omogućiti kvalitetan život od vlastitog rada. Radno zakonodavstvo također je suviše kruto jer se još uvijek drži godina stečenog radnog staža kao osnovice za neku buduću mirovinu, umjesto da osnovica bude ono što je uplaćeno u mirovinske fondove. Sjećam se primjera kolegica iz Njemačke i Austrije koje su najnormalnije mogle sklopiti ugovor o radu za manje od 40 sati tjedno. Radile su četiri ili čak samo tri dana tjedno dok su ostatak vremena vodile brigu o svojoj maloj djeci. Kasnije su se mogle vratiti na uobičajeno 40-satno radno vrijeme. Treba napomenuti da su to bile visokoobrazovane žene na odgovornim pozicijama kod poslodavca iz realnog sektora.

u NjemačkOJ i Austriji MOŽE SE sklopiti ugovor o radu Na manje od 40 sati tjedno. MAJKAMA SE, TAKO, OMOGUĆI DA RADE TRI ILI četiri dana, A ostatak vremena BRINU o svojoj maloj djeci. Kasnije sE mogU vratiti na uobičajeno 40-satno radno vrijeme. NA TOME RADNOM MJESTU, PAK, MOGU SE ZAPOSLITI DVIJE OSOBE NA KRAĆE RADNO VRIJEME…

Kako posao ne bi trpio, rješenje je u uvođenju mogućnosti dijeljenja radnog mjesta. Zašto ne bi dvije osobe radile na istom poslu, svaka određeni broj sati, koliko im odgovara zbog obiteljskih obaveza? To bi također moglo biti rješenje za nezaposlene pedesetogodišnjake koji bi još uvijek mogu, hoće i znaju raditi, ali za njih nema mjesta, jer smatra ih se nepoželjnima i nesposobnima. Ključ je svakako u jačanju ekonomije, a ne u različitim vatrogasnim mjerama. Zadnje izvješće MMF-a o Hrvatskoj kaže da nam je gospodarstvo na putu oporavka, ali realni prihodi su nam i dalje ispod razine u EU. To za sobom povlači nužnost reforme javnog sektora kako bi se smanjio njihov preveliki trošak jer su postali preveliki teret onima koji stvaraju novu vrijednost. Ne znam samo koja će vlada imati petlje zagristi u tu kiselu jabuku.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here