Sigurno ste naletjele na onu duhovitu dosjetku: „I’m still hot. It just comes in flashes now“. Da, još uvijek smo vrući „komadi“, samo što nam to sad dolazi u valovima – pošalica je koja će izmamiti osmijeh svakoj ženi starijoj od 50 godina. Jer, mi znamo što je menopauza, znamo njezine simptome i znamo koliko je zahtjevno osjećati se kao „komad“ dok se tijelo kupa u znoju izazvanom valom vrućine. Menopauza je fizička promjena u koju žena ulazi nakon što godinu dana nije imala mjesečnicu, a najčešće između 45 i 55 godina života. U tijelu se zbivaju mnoge promjene izazvane smanjenim lučenjem spolnih hormona, u prvom redu estrogena. Valovi vrućine ili tzv. valunzi najpoznatiji je simptom. No, promjene koje doživljava žena puno su dublje i sveobuhvatnije.

U menopauzi koža gubi elastičnost i gustoću

PRIGUŠENA BLISTAVOST

Hormoni koji usporeno rade izazivaju nesanicu, umor, promjene raspoloženja… Upravo ti naši hormoni kojima se više ne da raditi u „mladenačkoj“ brzini, utječu i na starenje kože, smanjuju joj gustoću i elastičnost. Odjednom je njezina dojučerašnja napetost postala mekoća, bore se nekako brže utiskuju u lice, malo se više objesila, kad prstima lagano uštipnemo i povučemo kožu na vratu ona se sporo, ali baš sporo vraća u početni položaj… Da, baš kao usporeni film o koži čija se blistavost prigušila, a elastičnost nestala. Sve je odjednom postalo nekako – drukčije. Promjene su prisutne u svim slojevima kože.

Hormoni koji usporeno rade izazivaju nesanicu, umor, promjene raspoloženja… Upravo ti naši hormoni kojima se više ne da raditi u „mladenačkoj“ brzini, utječu i na starenje kože, smanjujuĆI joj gustoću i elastičnoST…

Zbog smanjene produkcije lipida u površinskom sloju kože, epidermisu, dolazi do pojačanog transepidermalnog gubitka vode. Koža postaje suha, gruba, sklona ljuskanju. Smanjuje se i količina hijaluronske kiseline u međustaničnom prostoru, što dodatno smanjuje čvrstoću i napetost kože. Tijekom hormonskih promjena u menopauzi smanjuje se i količina potkožnog masnog tkiva, a to dodatno naglašava obješenost kože i “upalost” obraza. Prisutnost sunčanih, UV zraka kroz godine života uzrokuje pojavu mrlja – hiperpigmentaciju.

Budući da žena u menopauzi ima bogato životno iskustvo, dobro zna da kad se stvari promijene mora poduzimati nove mjere. Kad je riječ o koži, potrebno je prilagoditi rutinu njege novonastalim prilikama. Mlađe, dakako, ne možemo biti, jer godina rođenja je nepromjenjiva, ali nam koža ne mora izgledati stara. Srećom, mnoge među nama imaju pozitivan stav i znaju da #NEMA PAUZE U MENOPAUZI.

Neovadiol nadomjesni kozmetički kompleks – dnevna i noćna krema te serum – inovativna je linija za njegu kože u menopauzi

MENOPAUZA ZAHTIJEVA NOVI PRISTUP NJEZI KOŽE

Linija za njegu kože Neovadiol, koju je kreirao Vichy, više od 15 godina odgovara na posebne potrebe kože koja se mijenja. Anti-age proizvodi iz te linije ciljano djeluju na probleme poput gubitka gustoće i volumena kože, suhoće i neujednačenosti tena u menopauzi. Za njegu kože u menopauzi preporučuju se tri proizvoda u paketu Neovadiol nadomjesni kozmetički kompleks – dnevna i noćna krema te serum (koncentrat). Taj se trojac bori da koža ponovno bude mladolika, da ima volumen, gustoću, mekoću i blistavost.

Mlađe ne možemo biti, jer godina rođenja je nepromjenjiva, ali nam koža ne mora izgledati stara. vichy ima rješenje. neovadiol nadomjesni kozmetički kompleks – dnevna i noćna krema te serum – vraća koži elastičnost, blistavost i gustoću…

Neovadiol nadomjesni kozmetički kompleks sadrži visoku koncentraciju aktivnog sastojka PRO-XYLANE, koji je ključ linije Neovadiol i koji dokazano djeluje na čvrstoću kože, debljinu epidermisa, ujednačenost kože i smanjenje pigmentacijskih mrlja. HYDROVANCE + HEPES hidratizira kožu i popravlja joj teksturu, dok HEDOINE, kao derivat jasmonske kiseline, pospješuje proizvodnju lipida kojima ponovno opskrbljuje kožu. Naravno, sastavni dio svakog Vichy proizvoda je i Vichy mineralizirana termalna voda, koja obnavlja i jača kožu te je hrani mineralima.

Menopauza je jedna od prekretnica u životu žene. Poziva nas da se brinemo o sebi, da volimo i poštujemo sebe i svoje tijelo. I zato se na svim područjima života uvijek dobro sjetiti poruke #NEMA PAUZE U MENOPAUZI.

https://www.youtube.com/watch?v=ZtWTVuEpAos

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here