Da je raznolikost jedna od temeljnih vrijednosti modernog društva većem dijelu čovječanstva ne treba posebno objašnjavati, jer jednakost, bez obzira na različitosti, trebala bi se podrazumijevati. No, budući da živimo u svijetu punom isključivosti, sasvim su razumljivi i razlozi zbog kojih je 16 članica EU oblikovalo Povelju o raznolikosti i iniciralo da joj u što većem broju pristupaju države, ali i tvrtke, nevladin sektor i sve vrste društvenih organizacija. Nedavno je i u Hrvatskoj predstavljena projekt Povelja o raznolikosti, a početkom listopada bit će organizirano i svečano potpisivanje. Pristup međunarodnoj inicijativi namijenjenoj zaštiti prava svake osobe da se razlikuje i zbog toga ne bude na bilo koji način diskriminirana, sankcionirana, potplaćena ili zaustavljena u napredovanju doprinos je idealu svjetske zajednice u kojoj će živjeti slobodni i jednaki ljudi.

Povelja o raznolikosti posebno je važna u procesu stvaranja poslovnog okruženja u kojemu napredovanja i zapošljavanje neće biti pod utjecajem predrasuda zbog nečije različitosti

Povelja o raznolikosti je dokument kojeg individualno izrađuje svaka zemlja, a tekst povelje potpisuju poslovne i druge organizacije čime se obvezuju na provođenje politike raznolikosti i nediskriminacije u svojim radnim sredinama i poslovnom okruženju. Povelja o raznolikosti Hrvatska razvija se u sklopu projekta kojeg financira DG Justice. Projekt je započeo početkom godine, a tekst povelje za Hrvatsku je usvojen i predstavljen 6. rujna ove godine na skupu u Novinarskom domu.

U Hrvatskoj je nedavno predstavljena povelja o raznolikosti, a u listopadu slijedi svečano potpisivanje. Pristup inicijativi namijenjenoj zaštiti prava svake osobe da se razlikuje i zbog toga ne bude diskriminirana, kažnjena, potplaćena ili zaustavljena u napredovanju doprinos je idealu svjetske zajednice u kojoj će živjeti slobodni i jednaki ljudi

O Povelji je prilikom predstavljanja projekta govorila Mirjana Matešić, ravnateljica Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (HR PSOR), koja je predstavila inicijativu. O koristima za poduzeće od potpisivanja Povelje govorili su ambasadori Povelje o raznolikosti Hrvatska. Video porukom skupu se obratio John Gasparac, predsjednik uprave PwC Hrvatska, a zatim su govorili Marinko Došen, predsjednik uprave AD Plastik i Daria Mateljak, direktorica Hauska & Partner Hrvatska. Daria Mateljak je da je „raznolikost plemenita vrijednost i jedna od važnijih koje pojedinci i organizacije trebaju razvijati u suvremenom društvu. Usvajanje Povelje je tek početak suradnje i zajedničkih ulaganja u razvoj svijesti o koristima raznolikosti. Ne radi se samo o potrebi da učimo prihvaćati, razumjeti i poštovati manjinske društvene skupine i pojedince, već o razvoju prilika za suradnju, jačanje održivosti organizacija i poduzeća, stvaranje inovacija te korištenje svih dobrobiti koje nam raznolikost može ponuditi.“

„PwC je globalna organizacija koja posluje na načelima održivog poslovanja te kao takva politiku raznolikosti ima ugrađenu u svoje temelje. U Hrvatskoj vidim najviše prostora za napredak u poštovanju rodne i spolne ravnopravnosti“, rekao je John Gasparac.

Ne moramo biti isti da bismo bili jednaki

Nedavno je i u Hrvatskoj predstavljena projekt Povelja o raznolikosti, a početkom listopada bit će organizirano i svečano potpisivanje. Pristup međunarodnoj inicijativi namijenjenoj zaštiti prava svake osobe da se razlikuje i zbog toga ne bude na bilo koji način diskriminirana, sankcionirana, potplaćena ili zaustavljena u napredovanju doprinos je idealu svjetske zajednice u kojoj će živjeti slobodni i jednaki ljudi.

“Biti ambasador Povelje o raznolikosti za mene je odgovornost, ali prije svega zadovoljstvo što osobno mogu doprinijeti razvoju i napretku ovog projekta. Ovo je još jedno u nizu priznanja AD Plastik Grupi za ostvarene rezultate i napredak u području održivog razvoja. Povelja o raznolikosti obvezuje nas na stvaranje poticajnog poslovnog okruženja u kojem se prihvaća raznolikost i pravo na jednakost, a koje siguran sam svi želimo. Svi moraju imati jednake mogućnosti prilikom zapošljavanja, ali i u napredovanju i nagrađivanju tijekom karijere, a za ostvarenje tog cilja stručnost i kompetencije jedini su ispravan kriterij. Pozivam kolege gospodarstvenike da postanu potpisnici Povelje o raznolikosti, jer ljudska prava i jednakost jedna su od važnijih obilježja modernog društva,” poručio je tom prigodom Marinko Došen. Inicijativi se već sad pridružuju mnoga poduzeća u Hrvatskoj te su najavljeni i mnogi drugi ambasadori Povelje, uključujući Gordanu Kovačević iz Ericsson Nikola Tesle i Gorana Ražnjevića, predsjednika uprave Ilirija d.d. iz Biograda.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here