Poruke koje stižu iz vrha politike ili gospodarstva uvijek imaju posebnu težinu jer usmjeravaju jedno društvo i otvaraju prostor vrijednostima, idealima, demokratskim standardima…. Još važniji od deklarativnih poruka, koje su u pravilu nabijene entuzijazmom i pozitivnim opredjeljenjima, jesu konkretni potezi.

Kanadski premijer Justin Trudeau prvim je činom nakon izborne pobjede pokazao kako gleda na jednakost žena i muškaraca, pa je komponirao vladu u kojoj ih je jednak broj. Na festivalu Global Citizen u društvu sa suprugom Sophie govorio je da borba za vrijednosti i pošten odnos, za suočavanje sa rastućim siromaštvom u svijetu i različitim bolestima počinje društvenim osnaživanjem djevojaka i žena. “Dobiju li jednake mogućnosti kao muškarci, djevojke i žene mogu promijeniti svijet”, njihova je globalno važna poruka.

Kinez Jack Ma, osnivač svjetski uspješne kompanije “Alibaba”, otkrio je na konferenciji jednu od tajni svog poslovnog uspjeha i poručio poslodavcima: “Obratite posebnu pozornost na žene. Zaposlite ih kolikogod možete. Mi smo to učinili i upravo u tome je tajna našeg uspjeha. Žene vode računa o drugima mnogo više nego muškarci. Muškarci se brinu za sebe. Žene će postati vrlo moćne u 21. stoljeću, jer u prošlom su se stoljeću ljudi nadmetali mišićima. U ovome će se nadmetati mudrošću…”

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here