Sonja Kožul

Nikad nije lako ostati bez posla, ali ako vam se to dogodi s pedeset, velika je vjerojatnost da nikada više nećete pronaći novog poslodavca. Nema to veze s vašim stupnjem obrazovanja, niti vještinama i kompetencijama. U Hrvatskoj ste jednostavno prestari da bi neki poslodavac na vas računao.

I dok se u vama smjenjuju šok i nevjerica, dobronamjerni ljudi vas pokušavaju ohrabriti da se odmah pokušate javiti u onu tvrtku kojoj bi baš netko vašega kalibra dobro došao, oni zluradi iza vaših leđa potiho likuju, a najteže se nositi s onima koji vas sažalijevaju. Tugujete, ali to je u redu. Ako niste znali, psiholozi su ocijenili da je poslije smrti bliske osobe, gubitak posla najveći stres za neku osobu. Dakle, treba proći vrijeme kako biste se oporavili. Koliko vremena, ovisi od osobe do osobe.

TIHA DISKRIMINACIJA U STRATEGIJI ZAPOŠLJAVANJA

Normalno je da nakon gubitka posla padnete u depresiju, ali nakon toga – glavu gore

I što sada?

Odlučite biti proaktivni pa vam svaki dan započinje pregledavanjem portala na kojima se oglašavaju slobodna radna mjesta. Neprestano dotjerujete svoj CV, koji sad već izgleda maestralno. Svladali ste sve tehnike kojima biste se trebali istaknuti u gomili, a kojima vas na dotičnim portalima poučavaju recruitment gurui, odnosno stručnjaci za traženje zaposlenika.

psiholozi su ocijenili da je poslije smrti bliske osobe, gubitak posla najveći stres za neku osobu

Ono što vam ne kažu je kako u stvari oni odrađuju svoj posao traženja odgovarajućeg kandidata. Ne kažu vam da je tiha diskriminacija ugrađena već u samu strategiju zapošljavanja – ona po dobi, spolu, imanju ili neimanju djece, mjestu stanovanja… Zatim stižu molbe, a ovisno o poželjnosti dotičnog poslodavca, može se raditi doslovno o stotinama molbi u zemlji visoke nezaposlenosti, kakva je Hrvatska. Zadaća HR službe – Human Resources ili Ljudski resursi – je izabrati iz te gomile one kandidate koji će ući u krug testiranja i/ili razgovora.

Kad tvrtke zapošljavaju žena 50+ najvjerojatnije je u startu odbačena, a ako je i dobila priliku za razgovor o poslu. vjerojatno je da će s njome razgovarati netko dobi njezina djeteta. Mislite da će zaposliti osobu koja joj može biti mama?

Iskusni HR stručnjak potrošit će doslovno pola minute ili čak i manje po molbi pri prvom pregledu. Tako će najprije otpasti oni čija se dob ne uklapa u željeni profil – prestari, ali i premladi, s neadekvatnim obrazovanjem, oni koji su promijenili previše ili premalo poslodavaca ili se nisu potrudili istaknuti odgovarajuće radno iskustvo. Sad se već lakše diše jer je više od polovine pristiglih molbi završilo u košu pa se HR-ovac konačno može posvetiti pažljivijem čitanju.

Kako proces dalje teče, za vas, jednu od 50+, više nije bitno jer ste najvjerojatnije već odbačeni. A ako ste i ušli u krug razgovora, lako je moguće da će vas intervjuirati osoba koja je po dobi bliska vašem djetetu. Zaista mislite da će za kolegicu odabrati nekog tko mu/joj može biti mama?

Iskusni stručnjak za kadrove potrošit će doslovno pola minute ili čak i manje po molbi pri prvom pregledu. prvi otpadaju  oni čija se dob ne uklapa u željeni profil – prestari, ali i premladi, s neadekvatnim obrazovanjem, oni koji su promijenili previše ili premalo poslodavaca ili se nisu potrudili istaknuti odgovarajuće radno iskustvo…

U realnom sektoru novi posao možete pronaći samo ako raspolažete rijetkim, a traženim znanjem ili vještinama, ili netko dobro poznaje vaše kvalitete pa želi zaposliti baš vas. No, što ste duže nezaposleni, šanse su vam sve manje i manje.

NEKIMA PROBLEM RJEŠAVAJU KUMOVI

Dakako, postoje i drukčije situacije kako se dolazi do posla – imate rođaka ili kuma na položaju u stranci na vlasti i/ili javnom poduzeću pa će natječaj prilagoditi vama. Vi se samo trebate javiti. Pri tome, svatko zna da je tobožnja transparentnost postupka obična farsa.

Osvrnite se oko sebe, razmislite u čemu ste dobri i što biste željeli raditi u ostatku svog života pa samo hrabro i beskompromisno krenite u tom smjeru

A postoje i ekstremi, kao ovaj koji mi je ispričala kolegica: prijatelj njezinog muža zamolio ju je da sastavi molbu za njegovu ženu. Nju čeka osigurani posao (pazi sad!) tajnice u nekoj od lokalnih sinekura, ali molbu ili ne zna sastaviti ili se neće niti pomučiti oko toga. A zašto i bi? Ona ne spada u ovu priču.

Stoga, ukoliko se želite poštedjeti tone nervoznog iščekivanja i razočarenja, najbolje je da odmah počnete razmišljati u smjeru što sami za sebe možete učiniti kako bi si osigurali egzistenciju.

Osvrnite se oko sebe, razmislite u čemu ste dobri i što biste željeli raditi u ostatku svog života pa samo hrabro i beskompromisno krenite u tom smjeru. Othrvajte se depresiji, iziđite među ljude, tražite nove mogućnosti. Jedna vrata se zatvore, ali druga čekaju na vas, da ih sami otvorite.

Sretno!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here