Energija koju donosi proljeće gura nas u raznim smjerovima, pa često zna biti inspiracija za generalno čišćenje kuće. Ako vas proljeće pogura da se svojim domom pozabavite temeljitije, razmislite o prirodnim sredstvima za čišćenje. Ne, ne radi se o kupovanju novih boca i sprejeva, kremastih deterdženata i sličnih stvari. Mislimo baš na ono što nam daje priroda. Svježi limun, pčelinji vosak, soda, kuhinjska sol… – to su moćni saveznici u borbi s nečistoćom. I k tome, neškodljivi, bez aditiva, jeftini…

Čisto i mirisno uz pomoć prirode (Foto: Pixabay.com)

SAPUN: Komadićima običnog sapuna i toplom vodom te mrvicom sode umiješanom u to moguće je – jednostavno i brzo – očistiti gotovo sve.

KUHINJSKA SOL: Lagano je abrazivna i dezinficira.

Kuhinjskom solju možete izribati tvrdokornu prljavštinu (Foto: Pixabay.com)

SODA BIKARBONA: prirodni mineral, koji može doskočiti baš svemu.

SODA (natrijev karbonat): omekšava vodu, prodire u masnoću, odlično čisti tvrdokornu prljavštinu sa zidova, podova i u kuhinji.

BIJELI OCAT: Octena kiselina snažno prodire u prljavštinu i doslovno je rastače. Pokušajte očistiti njome sudoper, prozore, pločice… Sve će blistati.

LIMUN: iznimno snažna limunska kiselina odličan je pomagač. Lijepo miriše, neškodljiva je, čisti savršeno. Ocijedite sok i krenite!

Sok od limuna, odnosno limunska kiselina, jedno je od snažnijih prirodnih sredstava za čišćenje (Foto: Pixabay.com)

ETERIČNA ULJA: Čajevac, eukaliptus, limun, majčina dušica, ružmarin, kadulja… – ulja su s dezinfekcijskom snagom koja možete dodavati u bilo koje od prirodnih sredstava koja odlučite probati, jer su divnog mirisa…

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here