Otilija Laković, vizažistica

Malo tko je očekivao da će pink boja ruževa koja je suvereno vladala već sezonama ustupiti ovoga proljeća mjesto tamnim, toplim smeđim tonovima iz 90-tih godina prošlog stoljeća. I to baš u proljeće, doba godine u kojemu već dugo vladaju pastelni ružičasti, narančasti, crveni kolori.

Ovoga proljeća predvodnici velikih kozmetičkih kuća izbacili su kao „must have“ tamne mat usne, koje nagovještavaju senzualnost žena koje će ih ovo proljeće/ljeto pokazivati na ulicama.
Trend je apsolutno preplavio i avantgarde make up.

Proteklog vikenda smo na 14. međunarodnom Hairstyle festivalu u Zagrebu vidjeli da je vladajući make up skrenuo prema fatalnoj crnoj boji koja je prevladavala i na očima i na usnama.  Doduše, to je bilo za potrebe showa i ekscentričnih frizura, pa je i make up odskakao od svakodnevno nosivog.

Hair style Show Zagreb 25.03.2017, Make up by Oty –  Dark eyes, dark lips

No, svejedno u malo blažoj varijanti (jer je na revijama sve prenaglašeno i make up artisti daju si oduška u kreacijama i koloritu) drogerije su prepune tamnih ruževa.
Meni se osobno najviše sviđa burgundy, boja vina ili smeđa boja koja izgleda kao boja topljene čokolade. Tamna, ali vrlo topla. U kombinaciji s n naglašenim očima i sjajnim tenom, omiljena su mi dnevna make up rutina, upravo te dvije boje. Osim toga, pristaju na sve odjevne kombinacije.

Ruž je uvijek stvar osobnog ukusa i neki mogu biti super moderni, ali vama su nenosivi. Stoga, ćete bez obzira na trend odabrati svoju omiljenu boju. Bitno je ipak ako hoćete dah trenda na sebi, izabrati dugotrajni tekući mat ruž, odgovarajuću olovku za usne i pravilno ih nanijeti.

Da bi boja na usnama bila postojana tijekom dana, potrebno je pribjeći malim trikovima:

1. prepudrati usne

2. obrubiti usne olovkom (može biti tamnija od boje ruža) 

3. nanijeti ruž i stopiti ga s bojom olovke tako da se rub usana ne bi oštro isticao, a ipak usnama davao lijepu konturu i dojam čvrstine

Sada su dostupni kvalitetni dugotrajni ruževi s kojima nećete morati svako malo popravljati boju. Ako niste pristalica baš tamnijih boja, svakako nećete pogriješiti odaberete li svijetlije tzv. nude nijanse, jer ta boja je make up klasik i s njom nema pogreške ni u kombinaciji s tenom ni odjevnom kombinaciji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here