Sasvim poseban prsten, koji se mogao vidjeti nedavno na londonskom Sajmu tehnoloških inovacija upotrebljivih u svakodnevnom životu (London’s Wearable Technology Show), vrlo bi lako mogao postati svjetski dizajnerski hit.

Riječ je prstenu koji samo na prvi pogled izgleda kao atraktivan komad nakita, posebno privlačan u svojoj jednostavnosti.

No, u njemu je skriven alarm koji diže na noge hitne službe i ljude u blizini ako se vlasnik ili vlasnica nađu u opasnosti.

 

 

Elegantan komad nakita u trenu se pretvara u slamku spasa

dovoljan je pritisak od samo tri sekunde i prsten „šalje“ informaciju s podacima i lokacijom osobe koja je u nevolji

Zvono na uzbunu skriveno u prstenu alarmira trenutačno. Potreban je, naime, pritisak na minijaturno dugme od samo tri sekunde i prsten „zove“ upomoć ljude koji se nađu unutar 250 četvornih metara. Oni dobivaju poruku s osobnim podacima vlasnika ili vlasnice prstena i lokacijom s koje je prsten, uz pomoć aplikacije Nimb, poslao poziv upomoć.
Uređaj, također, može poslati automatski poziv policiji te obavijestili operatera o imenu i lokaciji osobe koja se našla u nevolji. Nimb, koji je prsten predstavio u Londonu, smatra da ovaj prsten može biti spasonosan u svim hitnim situacijama i katastrofama, od onih „običnih“, kad netko ostane zatočen u liftu, preko situacija u kojima neka bolesna osoba aktivira alarmu tijeku medicinskog napada, do prometnih nesreća, prirodnih katastrofa… Posebno zanimljiv može biti roditeljima koji se boje otmica djece, jer dijete može vrlo jednostavno i brzo aktivirati spasonosni alarm.

Originalni tekst pročitajte ovdje:

https://www.dezeen.com/2017/03/19/nimb-ring-panic-button-calls-help-one-press-design-jewellery-wearable-technology/

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here