VERONIKA VERA ŠARIĆ: Žene nisu svjesne svoje snage

Najprije, još jednom iskrene čestitke na pokretanju ovog projekta, koji, istini za volju možda i neće biti glatko provediv, naime, samosvijest kod većine žena u našim godinama je vrlo niska. Žene često nisu svjesne svoje snage, ograničene su samo u svojoj glavi, a na žalost toga i nisu svjesne. Koriste masu izgovora da ne naprave za sebe ovo ili ono. E, tu trebamo zajedničkim snagama pokazati, pomoći i reći svakoj zainteresiranoj osobi da u pedesetima život ne prestaje, nego počinje!

Stoga, obzirom da me moja obitelj i prijatelji zovu „punjačem energije“, svakako se stavljam na raspolaganje.

Zovem se Veronika Vera Šarić, živim u Vidovcima, prigradskom naselju Požege, imam od prije koji dan 53 godine, komercijalist sam po struci i cijeli radni vijek sam u prodaji jer neizmjerno volim komunicirati, organizirati, prodavati. Točno znam tko sam, što želim, što mogu i uvijek nađem kanal kako to i ostvariti. Volim ples, idem na treninge, obožavam folklor i tamburice, bila sam aktivni član u lokalnoj politici na poziciji županijske vijećnice, no vrlo brzo sam „pročitala“ shemu i nije mi se svidjela, zahvalila se i pozdravila. Sa mnom uvijek znate na čemu ste, uvijek jasno i glasno kažem što mislim, poštujem tuđe stavove ali o svemu imam svoje, nisam konfliktna osoba ali se itekako znam izboriti za sebe.
Dobra sam u organizaciji i prodajnim edukacijama, iskoristite me, na moje zadovoljstvo!
Moja Slavonija je u zadnjih 25 godina sustavno zanemarivana u svim segmentima, što je rezultiralo apatijom, letargijom, a možete onda samo zamisliti kako se osjeća jedna žena koja živi na selu, bez djece koja su, nažalost otišla, sa mužem koji ne radi, bez perspektive, mogućnosti i što joj preostaje? Nažalost, takve žene odabiru najgoru moguću varijantu za sebe… Počinju se liječiti od tlaka, masnoća, bolnih zglobova, bolne kičme…. Smatraju da jedino tako mogu dobiti makar malo pozornosti, a još imaju potencijala i mogu puno dati ili nažalost odlaze izvan zemlje njegovati stare i bolesne ukoliko im se pruži prilika.

Moja Slavonija je 25 godina sustavno zanemarivana, što je rezultiralo apatijom, letargijom, a možete samo zamisliti kako se osjeća jedna žena koja živi na selu, bez djece, jer su otišla, sa mužem koji ne radi, bez perspektive, mogućnosti…

Eto, to je slika žene iz mog kraja, viđena iz moje perspektive, a poznajući sebe smatram da i druge žene mogu drugačije samo ih malo treba „gurnuti“, stoga svaka čast na ideji i angažiranosti, možda ipak možemo zajedno promijeniti puno toga, ako ne i sve!

U vremenu društvenih mreža, povezivanje je postalo preduvjet društvene snage i djelovanja

JASMINKA MARINOVIĆ: Ponekad sam ispuhani balon, ali idem dalje

Drage Cure 🙂
jako me razveselila informacija o osnivanju Vaše udruge.
Ja sam još malo pa 55+, duhom mlada. Životno iskusna kao majka troje djece. Sretno rastavljena od osobe koju sam voljela više od sebe same. Dok sam ja starjela on je bivao sve mlađi, pa je našao mlađu s kojom može razgovarati….. Neka im je sa srećom. Cijeli radni vijek se bavim knjigovodstvom u vlastitom uredu, preživljavam nekako balansirajući u moru obveza.

promjena ima. Svako malo nešto zaboli, nešto novo čujem al’ ne zapamtim, Svako malo nešto važno zaboravim… ipak još uvijek mogu dati puno

Iako se ponekad osjećam kao ispuhani balon, moj vedar duh ne dopušta da klonem. Volim život u njegovoj punini. Volim izlaziti i družiti se. Planinarim, putujem, rolam, kuham, perem, peglam, maljam, šarafim koga ili što treba, cijepam drva… Oni koji me znaju kažu da sam neuništiva.

Ono čega sam svjesna je da promjena ima… Svako malo nešto zaboli… Svako malo nešto novo čujem al’ ne i zapamtim… Svako malo nešto važno zaboravim… Iskreno se nadam da kao takva još uvijek mogu dati nešto nekome kome treba.
Vaša ideja osnivanja udruge je za 5+ i ako iz ovog rezimea mojih skoro 55+ nađete za shodno da me kontaktirate kao buduću članicu, učinit ćete mi čast i zadovoljstvo.

DUBRAVKA ŠTENGL: Treba se izboriti za ono što je vrijedno

Oduševljena sam idejom i energijom da je i realizirate! Rado bih postala djelićem vašeg projekta, po mnogočemu se u njemu nalazim!

Rođena 1950., u četrdesetšestoj osnivam svoju agenciju. Danas nas je u agenciji petnaestak (ponekad nešto manje, ponekad nešto više…).

Izvan sebe sam od ovih neobičnih društvenih i političkih ispada prema slabijima, manjinama, ženama…

Izvan sebe sam od ovih neobičnih društvenih i političkih ispada prema slabijima, manjinama, ženama… Iako se, iskreno to moram reći, osjećam savršeno u svojoj koži i znala sam se svih ovih dvadeset godina koliko imam agenciju izboriti za sve što sam odlučila da je moje borbe vrijedno. I kad vas gledam ovako spremne na zajedničke akcije, spremna sam se priključiti jer sam samo čekala da to netko napravi umjesto mene.. I kako ste vi to napravile, evo i mene…
Istina je da zajedno možemo više …

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here