Mladenka Šarić (mladenkasaric@gmail.com)

Lokalni su izbori za dva mjeseca i svakim će danom sve više kandidata i kandidatkinja pokušavati na razne načine privući pažnju biračkog tijela. Kolaž fotografija koji ilustrira ovu objavu najbolje svjedoči kakvo je stanje danas. U velikim gradovima na sceni su mahom već odavno poznata, vrlo često sasvim kompromitirana, muška lica. Nudit će nam se svi koje poznajemo, ali i mnogi o kojima ne znamo gotovo ništa. Ponuda će, ne treba sumnjati, biti golema. Tko god želi promjenu, mora razmisliti što mu je važno kako bi znao na temelju čega će nekoga/neku izabrati.

Mi u Udruzi Žene 50+ i na portalu One nastupaju razmišljamo što bi to trebalo biti važno ženama kad budu odlučivale kome će sredinom svibnja pokloniti povjerenje. Posebno, naravno, što bi trebalo biti važno nama, ženama starijim od 50 godina.

Umrežimo se uz pomoć ovog portala i postanimo društvena snaga čiji će stav politika, makar i poskrivećki, osluškivati, a s vremenom biti spremna i poslušati

Nije li vrijeme da se umjesto standardnog glasovanja PROTIV konačno odlučimo za glasovanje ZA, i to, naravno, na temelju programa, ideja, politika koje nam se nude? Što bi nam to kandidati i kandidatkinje za gradonačelnike/ce, župane/ce i općinske načenike/ce trebali ponuditi da bi pridobili nas, žene starije od 50 godina, među kojima je golem broj onih koje se osjećaju društveno zanemarene i kao skupina nevidljive? Koje biste politike za žene rado vidjele u njihovim programima? Zapravo, kakve biste općenito lokalne politike željele vidjeti?

Pišite nam! vrlo ćemo rado objaviti vaše komentare, osvrte, analize…

Pišite nam! Portal One nastupaju vrlo će rado objaviti vaše komentare, osvrte, analize… Cure 50+ pokrenimo se, recimo jasno i glasno što očekujemo od budućih nositelja lokalne vlasti. Umrežimo se uz pomoć ovog portala i postanimo društvena snaga čiji će stav politika, makar i poskrivećki, osluškivati, a s vremenom biti spremna i poslušati.

1 komentar

  1. Željela bih na tom mjestu vidjeti osobu kojoj je doista – doista – doista važna dobrobit svih koji pripadaju toj lokalnoj zajednici. Osobu koja je neovisna u svom razmišljanju i djelovanju, a ne puki poslušnik. Osobu koja se osjeća dijelom te zajednice, a nije samo u proletu prema višoj funkciji ili položaju.
    Osobu koja ne mora biti savršeno upućena u sve, u smislu ” ja najpametniji”, ali je zato spremna priznati da nešto ne zna i ne razumije i pitati one koji znaju.
    Osobu koja je spremna graditi i surađivati s onima koji znaju.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here