Otilija Laković, vizažistica

Prvo što mi na svakom licu privuče pažnju su obrve. Savršeno definirane i iscrtane mogu promijeniti izgled lica i dati mu potpuno novi izraz, a osim toga daju dojam opće njegovanosti. Iz iskustva  znam  da mnogo ljudi ne obraća pažnju na taj detalj na licu, ali  kada vi uredite obrve i oni će primjetiti na vama neku finu promjenu, a da neće ni znati o čemu se zapravo radi. A nije ni važno, jer ste već postigli  željeni efekt.

Oduševim se kada ugledam damu od 50 plus godina s uređenim obrvama. S godinama one se raskuštraju, prorijede i doista treba malo truda da se dovedu u red. Ništa komplicirano, budući da su u drogerijama dostupni setovi za uređenje obrva, toliko jeftini da nećete osjetiti trošak od 40-tak kuna pa dalje. A traje toliko da ćete zaboraviti kada ste ga kupile. Na svojim klijenticama koristim pribor za obrve od najpoznatije stručnjakinje za taj dio lica Anastasie Beverly Hills. Nažalost još nije dostupna u Hrvatskoj pa naručujem preko interneta. No, ne morate se zabrinjavati  oko poznatih brandova, jer je uz malo umijeća lako postići odličan rezultat. Sve imate lak za kosu u kući, staru četkicu za zube koju pošpricate lakom i  počešljate preko iscrtanih obrva i tako ih fiksirate da izgledaju čvrste i besprijekorne cijeli dan. U nastavku pogledajte kako lako odrediti oblik obrva i kako ih iscrtati i popuniti.

KAKO ODREDITI SAVRŠENI OBLIK OBRVA?

Uz malo pažnje, svaka žena može imati oblik obrva koji joj najbolje pristaje

Kao što je prikazano na slici lako je odrediti oblik obrva. Obrve s naglašenim lukom najbolje će pristajati okruglim, ovalnim i srcolikim licima, a onaj mekši odličan je odabir za one s licem četvrtastog i trokutastog oblika.

Niste sigurni gdje da počnete sa crtanjem obrva? Postavite olovku vertikalno sa strane nosa (gdje vaše obrve i počinju). Nakrivite olovku, ostavljajući kraj na nosu, a onda kada prođete zjenicu stižete do mjesta gdje bi se trebao nalaziti luk vaših obrva. Povucite olovku od nosa do kraja oka, jer je to mjesto gdje bi vaše obrve trebale završavati.

POPUNJAVANJE OBRVA

Sada kada ste odredili oblik i počupali višak dlačica, slijedi popunjavanje praznina. Boja ne smije biti puno tamnija od prirodne boje, tek nijansu-dvije. Možete koristiti olovku za obrve ili mat sjenilo za obrve i tanki kist.

Osobno više preferiram sjenila za obrve, jer djeluju puno prirodnije. Također, odaberite olovku ili sjenilo koje se slaže uz vaš ten i boju kose. Pretamna boja na svjetloputim ljudima izgleda umjetno i neukusno. Ako ste svjetlije puti, koristite svijetlosmeđu boju za obrve. Kod kupovine olovke za obrve obratite pozornost na njezinu kvalitetu. Olovka ne smije biti pretvrda kako ne bi djelovala grubo, a linija obrva ne bi ispala  preoštra. Ne smije biti ni premekana jer bi se brzo razmazala. Ukoliko koristite sjenilo morate imati tanak, precizan kist i lagano s njom  iscrtati linije i blago popunjavati bojom praznine u smjeru rasta dlačica. Nakon toga  nanesite svjetlije sjenilo ispod luka obrve, kako bi one još više došle do izražaja  i otvorile vam pogled.

Da bi obrve bile postojane cijeli dan, obavezno ih dodatno učvrstim, prozirnom maskarom ili stavim malo laka za kosu na staru četkicu za zube i počešljam.

S malo truda dobit ćete odličan rezultat!

Make up by Oty

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here